Szeretne azonnal értesülni a legfontosabb hírekről?
Az értesítések bekapcsolásához kattintson a "Kérem" gombra!
Az értesítés funkció az alábbi böngészőkben érhető el: Chrome 61+, Firefox 57+, Safari 10.1+
Köszönjük, hogy feliratkozott!
Hoppá!
Valami hiba történt a feliratkozás során, az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Már feliratkozott!
A böngészőjében az értesítés funkció le van tiltva!
Ha értesítéseket szeretne, kérjük engedélyezze a böngésző beállításai között, majd az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Ma aztán tényleg jó okunk van rá, hogy koccintsunk egy-egy korsó hideg sörrel. Nem mintha ehhez a kánikulában különösebb indok kellene, de ünnep van: 2007-óta minden év augusztusának első péntekje a sör világnapja.
Egy Finnországban élő magyar versenyző kolbász-típusú makkarája, vagyis finn szafaládéja vitte el a pálmát a Helsinkiben megrendezett kolbászversenyen - jelentette a budapesti finn követség.
Francia és olasz borokat körözött le egy hajós-bajai kékfrankos rozé a minap azon a nemzetközi zártkörű kóstolón, amelyet a műfaj egyik legtekintélyesebb szakértője, Elizabeth Gabay Master of Wine szervezett.
Még pár hét és újra az államalapítás születésnapját ünnepli az ország. Egy születésnaposnak pedig jár a torta. Össznépi, sok helyen, sokáig. Legalább a következő évfordulóig.
A Somló és Környéke Borút Egyesület 15. alkalommal rendezi meg augusztus 8-án, szombaton a borvidék legismertebb szőlőfajtájáról és zászlósboráról elnevezett fesztivált. A rendezvényen gasztronómiai, sport- és kulturális programokkal várják a vendégeket.
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a múlt héten a Balatonon tesztelte a húsz legjobbnak tartott fagyizót. Külön odafigyeltek a csoki-, vanília- és eperfagyira is, itt a lista a legjobbakról!
A nyár egyik legkelendőbb termékével önkiszolgáló fagylaltozókban is találkozhatunk Olaszországban, az adriai tengerparton. Az újdonság itthon is hamar követőre talált, nemrég megnyílt az első hazai SelfIce fagylaltozó.
Mondhatnánk azt is, hogy nekünk a világ végén, de annyi is elég, hogy a tengerentúl, s még onnan is nagyon túl zajlott a nagy revolúció. Ahol egyáltalán nem gondolnánk, ott az igazán hűsítő sör kánaán.
Puliszka, pogácsa, sós palacsinta - mi juhtúróval szeretjük a legjobban. Meglehet, a juhtúrós ételek megosztják a közönséget, annyi biztos, hogy rajongói tábora is meglehetős. Otthon is számos fogásban élvezhetjük jellegzetes, enyhén csípős ízét, krémes állagát. S azt is eláruljuk, hogyan készíthetünk házilag juhtúrót.
Ilyenkor nyáron a lángososok után a halsütödéknél áll a leghosszabb sor a Balatonon, a strandokon. De ez sajna nem változtat azon a tényen, hogy Magyarországon a halfogyasztás még mindig messze elmarad az európai tagországok átlagától. Van néhány érvünk, hogy miért tennénk jól, ha jobban ennénk, és több hal kerülne a tányérunkra. Kedvcsinálónak séfrecept.
Az amerikai foci nem éppen könnyű műfaj. A játékosok is elég kemény fiúk, hát még a trénerek. Most mégis akadt egy, amelyiknek vajból van a szíve, meg az összes többi része is.
A magyar élelmiszerbiztonsági hivatal szerint jó az élelmiszerbiztonság a Balaton-parti fagyizókban. Erre az alapján jutottak, hogy megvizsgáltak húsz fagyizót.
Somlói furmint pezsgőket díjaztak a kenti Champagne és Pezsgő Világbajnokságon. A verseny életre hívója a világhírű szaktekintély, Tom Stevenson, aki a nemzetközi zsűrivel két héten át értékelte a beérkezett pezsgőket. A világbajnokságon magyar szakértő és sommelier is közreműködött.
A nyugalom megzavarására igencsak alkalmas félmeztelen férfisereg masírozott az utcákon. A rendőrség nem győzte begyűjteni a harcias hímeket, akikről kiderült, hogy csak az egészséges táplálkozást akarták reklámozni.
Megvan a sörhitűek Mekkája. Az év minden napján másféle sört csapolhatnak a poharukba. Sőt, lehet akár szökőév is. Igaz, kicsit utazni kell a folyamatos sörhabos áhítatért.
Teljesen felesleges bizonygatni, mennyire jólesik a mostani fülledt estéken egy pohár jéghideg limonádé vagy koktél. A klasszikus ízek mellett minden szezonnak megvannak a maga sztárjai a poharakban.
A New York utcáit 2014 áprilisa óta járó Langos Truckról (lángosos kocsiról) és annak üzemeltetőjéről, Prepuk Zsoltról közölt beszámolót csütörtökön gasztronómiai rovatában a The New York Times című amerikai napilap internetes kiadása.
Idén hetedik alkalommal rendezik meg a varázslatos Tokaj-hegyaljai faluban, Erdőbényén a vidék legizgalmasabb kulturális és gasztronómiai fesztiválját. A kulináris élmények, koncertek, gyermekprogramok mellett tematikus sétákkal, előadásokkal várják augusztus 14. és 16. között a látogatókat.