Szeretne azonnal értesülni a legfontosabb hírekről?
Az értesítések bekapcsolásához kattintson a "Kérem" gombra!
Az értesítés funkció az alábbi böngészőkben érhető el: Chrome 61+, Firefox 57+, Safari 10.1+
Köszönjük, hogy feliratkozott!
Hoppá!
Valami hiba történt a feliratkozás során, az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Már feliratkozott!
A böngészőjében az értesítés funkció le van tiltva!
Ha értesítéseket szeretne, kérjük engedélyezze a böngésző beállításai között, majd az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
A palackos borok egységes megjelenéséről állapodtak meg hétfőn szekszárdi borászok, borászokat tömörítő szervezetek és a város önkormányzata. Három szekszárdi borfajtát már jövőre egységesen hozhatnak forgalomba.
A divatos romkocsmákat, illetve a vendégek borhoz való viszonyát vizsgálta a Hilltop Neszmély Zrt. közösségi média kutatása, amelyből kiderül: a közösségi oldalakon az Ötkert romkocsmáról, a Szimpla és az Urimuri szórakozóhelyekről beszélnek a legtöbbet a felhasználók - közölte a kutatás adatait a Turizmus Online.
Tizenöt ország sajtja mérettetett meg a SZEGA Nemzetek Sajtversenyén, ahol a tanyasi pasztőrözött tejből készült félkemény, magyar Lajta sajt lett az abszolút kedvenc.
„Érden volt 400 négyszögöl szőlőnk, amelyből 10-15 hektó bor termett évente. Gyerekkoromban a húgommal együtt befogtak a szüleim a szőlő körüli munkákba, de én már akkor is inkább az öreg bálványprésnél szorgoskodtam a legszívesebben” – jelzi Gálné Dignisz Éva, a négy egymást követő évben az év bortermelője címre jelölt szigetcsépi borász, hogy mostani sikereit már egész korán megalapozta. Az interjú eredetileg a HVG Bor és Utazás Plusz 2014 című kiadványban jelent meg.
Gombócból sokunknál csak a szilvás az igazi. S mi tagadás a szilvapálinkát sem vetjük meg. A szilva nagyon értékes és sokoldalúan felhasználható gyümölcs, pár hétig még frissen is élvezhetjük, de ízeit télre is üvegbe zárhatjuk.
Hatökrös fogat, bika és békésen legelésző szürkemarhák foglalják el a Vajdahunyad várat szeptember 13. és 15. között. A Magyar Szürke Szarvasmarhát Tenyésztők Egyesülete (MSzTE) második alkalommal rendezi meg a Szürkemarha Vigadalmat. A cél, hogy visszavezesse a fajtát a köztudatba és a magyar konyhákba.
Egy kis barlangi forrás az egyik titka a Jack Daniel's whiskeynek, ezért nem lehetne ezt az italt a világ bármely más részén gyártani. A hagyaték egyre bővül – akárcsak a lepárlók, úgy a kádárműhelyek és a raktárak száma is emelkedik. A legújabb beruházás 100 millió dollárba kerül.
Katonákat, rendőröket, tűzoltókat etetnek, felhúzzák a nemzeti lobogót és délidőben eljátsszák a himnuszt. Küldetéstudat a grillcsirke és a sertésborda mellé.
A magyar-francia gasztronómiai kapcsolatok élénkítésére bíztat a két Michelin-csillagos séf, Cyril Haberland, aki a héten a Francia Intézet és a Sofitel Budapest Chain Bridge meghívására Budapesten járt. A neves séf mottója: „Jó hozzávaló, helyes íz, és tökéletes elkészítés”.
Pénzgyűjtő akcióba kezdtek Dánia és a világ egyik leghíresebb éttermének séfjei, hogy támogassák a háború sújtotta Szomáliában élő egyik kollégájukat, akinek modern, világszínvonalú étterme ellen már többször is robbantásos merényletet követtek el iszlám fundamentalisták.
Városiméz-kóstolással, előadásokkal, tárlatvezetésekkel, kertmozival és A méhek világa című Oscar-díjra jelölt film vetítésével várja a vendégeket szombaton a Lumen Zöldség és Közösségi Szolgáltatóban és a Műcsarnok hátsó teraszán Budapest első városi méhészete, a Közösségi Méz Projekt.
Szerdától kapható a növényi alapanyagokból készült mesterséges tojáspor az Egyesült Államokban, de a termelő szerint hamarosan világszerte megjelenik portékája a nagyáruházakban.
Vénusz egész nyáron kereste az igazit. A vecsési Vera néni lett az, aki ha akarja, mostantól 1000 liter olajban fürödhet. De valószínűbb, hogy inkább lángost süt benne, ha már Magyarország kedvenc lángosozójaként vezeti a 2013-as toplistát.
Lehet, hogy dúl a kenyérháború Franciaországban, és mostanság éppen a kevésbé ropogós, sápadt bagett a trendi, de hogy a hagyomány élt, él és élni fog, az nem kétséges. A pékek tudják, milyen a tökéletes botkenyér. Mi is megcsinálhatjuk. Aztán építhetjük belőle a saját vietnámi szendvicsünket, a bahn mi-t, ami viszont a legújabb street food dili.
Megvan az első kategóragyőztes magyar bor a világ legpatinásabb borversenyén, a londoni Decanter World Wine Awards-on. A villányi Sauska Pincészet 2009-es évjáratú Cuvee 5 bora francia, olasz, kaliforniai, chilei, argentin és szlovén vörösborokat utasított maga mögé a seregszemlén, amelyre idén rekordszámú, 14 362 bort neveztek.