Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

Mindennap egy alma az orvost tényleg távol tartja?
Élet+Stílus

Mindennap egy alma az orvost tényleg távol tartja?

A gyümölcsök tele vannak vitaminokkal és más, az emberi szervezetnek hasznos tápanyaggal, de vajon ez elég lehet ahhoz, hogy beteljesüljön a népi bölcsesség, és mindössze napi egy alma elfogyasztásával egészségesek maradjunk?

MTI Gasztro

Egységes palackba töltik a szekszárdi borokat

A palackos borok egységes megjelenéséről állapodtak meg hétfőn szekszárdi borászok, borászokat tömörítő szervezetek és a város önkormányzata. Három szekszárdi borfajtát már jövőre egységesen hozhatnak forgalomba.

hvg.hu Kult

Ez a három legnépszerűbb romkocsma Budapesten

A divatos romkocsmákat, illetve a vendégek borhoz való viszonyát vizsgálta a Hilltop Neszmély Zrt. közösségi média kutatása, amelyből kiderül: a közösségi oldalakon az Ötkert romkocsmáról, a Szimpla és az Urimuri szórakozóhelyekről beszélnek a legtöbbet a felhasználók - közölte a kutatás adatait a Turizmus Online.

Kelemen Zoltán Gasztro

"Nem tudnék a kóstolás után sört inni" - interjú Gálné Dignisz Éva borásszal

„Érden volt 400 négyszögöl szőlőnk, amelyből 10-15 hektó bor termett évente. Gyerekkoromban a húgommal együtt befogtak a szüleim a szőlő körüli munkákba, de én már akkor is inkább az öreg bálványprésnél szorgoskodtam a legszívesebben” – jelzi Gálné Dignisz Éva, a négy egymást követő évben az év bortermelője címre jelölt szigetcsépi borász, hogy mostani sikereit már egész korán megalapozta. Az interjú eredetileg a HVG Bor és Utazás Plusz 2014 című kiadványban jelent meg.

Haulitus Anikó Gasztro

Tökéletes édes és savanyú szilvából - recept

Gombócból sokunknál csak a szilvás az igazi. S mi tagadás a szilvapálinkát sem vetjük meg. A szilva nagyon értékes és sokoldalúan felhasználható gyümölcs, pár hétig még frissen is élvezhetjük, de ízeit télre is üvegbe zárhatjuk.

hvg.hu Gasztro

Bevonult a magyar szürke Vajdahunyad várába

Hatökrös fogat, bika és békésen legelésző szürkemarhák foglalják el a Vajdahunyad várat szeptember 13. és 15. között. A Magyar Szürke Szarvasmarhát Tenyésztők Egyesülete (MSzTE) második alkalommal rendezi meg a Szürkemarha Vigadalmat. A cél, hogy visszavezesse a fajtát a köztudatba és a magyar konyhákba.

hvg.hu Gasztro

Forrásvíz és különleges hordók: ezek a Jack Daniel's titkai

Egy kis barlangi forrás az egyik titka a Jack Daniel's whiskeynek, ezért nem lehetne ezt az italt a világ bármely más részén gyártani. A hagyaték egyre bővül – akárcsak a lepárlók, úgy a kádárműhelyek és a raktárak száma is emelkedik. A legújabb beruházás 100 millió dollárba kerül.

Tóth Sándor Gasztro

Hazafias BBQ és a Hősök Pohara

Katonákat, rendőröket, tűzoltókat etetnek, felhúzzák a nemzeti lobogót és délidőben eljátsszák a himnuszt. Küldetéstudat a grillcsirke és a sertésborda mellé.

MTI Gasztro

Háromszor felrobbantott étteremnek gyűjtenek a világ sztárséfjei

Pénzgyűjtő akcióba kezdtek Dánia és a világ egyik leghíresebb éttermének séfjei, hogy támogassák a háború sújtotta Szomáliában élő egyik kollégájukat, akinek modern, világszínvonalú étterme ellen már többször is robbantásos merényletet követtek el iszlám fundamentalisták.

MTI Gasztro

Megkóstolható Budapesten a városi méz

Városiméz-kóstolással, előadásokkal, tárlatvezetésekkel, kertmozival és A méhek világa című Oscar-díjra jelölt film vetítésével várja a vendégeket szombaton a Lumen Zöldség és Közösségi Szolgáltatóban és a Műcsarnok hátsó teraszán Budapest első városi méhészete, a Közösségi Méz Projekt.

hvg.hu Gasztro

Magyarország legjobb lángosozói

Vénusz egész nyáron kereste az igazit. A vecsési Vera néni lett az, aki ha akarja, mostantól 1000 liter olajban fürödhet. De valószínűbb, hogy inkább lángost süt benne, ha már Magyarország kedvenc lángosozójaként vezeti a 2013-as toplistát.

Neubauer Judit Gasztro

Milyen a tökéletes bagett - és mi az a bahn mi?

Lehet, hogy dúl a kenyérháború Franciaországban, és mostanság éppen a kevésbé ropogós, sápadt bagett a trendi, de hogy a hagyomány élt, él és élni fog, az nem kétséges. A pékek tudják, milyen a tökéletes botkenyér. Mi is megcsinálhatjuk. Aztán építhetjük belőle a saját vietnámi szendvicsünket, a bahn mi-t, ami viszont a legújabb street food dili.

hvg.hu Gasztro

Az első nagydíjas magyar bor a világ legrangosabb versenyén

Megvan az első kategóragyőztes magyar bor a világ legpatinásabb borversenyén, a londoni Decanter World Wine Awards-on. A villányi Sauska Pincészet 2009-es évjáratú Cuvee 5 bora francia, olasz, kaliforniai, chilei, argentin és szlovén vörösborokat utasított maga mögé a seregszemlén, amelyre idén rekordszámú, 14 362 bort neveztek.

1
70 71 72 73 74
234
39 évesen meghalt a Pletykafészek színésze, Michelle Trachtenberg

39 évesen meghalt a Pletykafészek színésze, Michelle Trachtenberg

Az uniós bíróságra megy a magyar kormány az Erasmusért

Az uniós bíróságra megy a magyar kormány az Erasmusért

Világszenzáció: anyaméhben kezelték az SMA-s magzatot, nincs jele a betegségének

Világszenzáció: anyaméhben kezelték az SMA-s magzatot, nincs jele a betegségének

Előkerült egy soha nem látott fotó a Budapesten beintő Kurt Cobainről

Előkerült egy soha nem látott fotó a Budapesten beintő Kurt Cobainről

27 adag ketamint kapott Matthew Perry a halála előtti napokban

27 adag ketamint kapott Matthew Perry a halála előtti napokban

Jöhet a Samsung duplán hajtható okostelefonja

Jöhet a Samsung duplán hajtható okostelefonja

Erősen plágiumgyanúsnak tűnik Meghan Markle új netflixes műsora

Erősen plágiumgyanúsnak tűnik Meghan Markle új netflixes műsora

„Második esélyt” ad Elon Musk, miután a szövetségi dolgozók jelentős része nem volt hajlandó e-mailben esedezni a munkahelyéért

„Második esélyt” ad Elon Musk, miután a szövetségi dolgozók jelentős része nem volt hajlandó e-mailben esedezni a munkahelyéért

A forint erőre kapott, 400 alá került az euróval szemben

A forint erőre kapott, 400 alá került az euróval szemben

A címlapról ajánljuk