Az óvodákban is jöhet a mindennapos tesi

Az óvodákban is jöhet a mindennapos tesi

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI / hvg.hu

Balog Zoltán szerint az iskolákban bejött az intézkedés, szeretnék kiterjeszteni.

Az emberi erőforrások minisztere egy konferencián említette meg, szeretnék az óvoda felé is elvinni a mindennapos testnevelést, ami szerinte az iskolában bevált. (Az persze egy más kérdés, hogy a hiányzó feltételek miatt előfordult, hogy a diákok a folyosón rohangáltak vagy elméleti testnevelésóra volt – a szerk.)

Balog Zoltán a V4-ek egészségügyi minisztereinek konferenciáján arról beszélt, a régióban az országok hasonló problémákkal küzdenek a mozgásszegény életmódot, a táplálkozással összefüggő betegségeket és az elhízást illetően. A magyaroknál is súlyos népegészségügyi problémát jelent az elhízás, de azt pozitív fejleménynek tartotta, hogy a WHO felmérése szerint itthon nem nőtt tovább az elhízott 7 éves gyerekek aránya. Jelenleg a 7 évesek között minden negyedik lány, és minden ötödik fiú túlsúlyos.

A miniszter sorolta, milyen intézkedéseket tett a kormány ennek érdekében: a mindennapos testnevelés mellett bevezette a népegészségügyi termékadót, egészségesebbé tette az iskolai közétkeztetést, átalakította az iskolai büfék kínálatát és szigorú keretek közé szorította a gyerekeknek szóló étel- és italreklámokat is.

Hozzászólások