Itt a borízű ásványvíz

Itt a borízű ásványvíz

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
Tóth Sándor

Már nem egyszerűen csak alkoholmentes sört ihatunk, hanem alkoholmentes „bort” is, ami leginkább víz. Az újdonság egy izraeli borásztól származik, aki néhány nap múlva az USA-ban mutatja be először az italt.

A forrásvízzel injektált szőlőhéj és szőlőmag kivonatból készülő O.Vine bor ízhatású víz különösen ajánlott a forró napokra, amikor az alkoholfogyasztásnak beláthatatlan (vagy inkább belátható) következményei lehetnek. Mert lássuk be, a legfinomabb, legnemesebb bor is „alkohol”, főleg amikor a rendőr felteszi az ominózus kérdést: alkoholt fogyasztott-e. Szóval napközben, a volán mögé ülve, munkában, szolgálatban jól jöhet, de akár egészségi okokból is. Nem szólva azokról, akik az alkoholmentes létre esküsznek, bár akkor nem értjük igazán, hogy miért is akarnának borízű vizet inni…

Az O.Vine ásványvíz egy alkoholmentes gyümölcsös ital, amely a piros vagy fehér borszőlő héjának és magvainak kivonatát tartalmazza (mint tudjuk, mindkettő nagyon egészséges), és az izraeli Wine Water cég terméke. Természetes eredetű, tartósítószerek és hozzáadott színezékek nélküli. Szénsavas és szénsavmentes változatban készül. A piros/rózsaszín cabernet, merlot, syrah és a petit verdot szőlőfajtákból. A fehér pedig rizling és tramini szőlőből. Az O. Vine biztosítja az antioxidánsok és egyéb elemek magas tápértékét, egészségre gyakorolt ​​előnyeit – alkohol nélkül.

©

„Célunk az volt, hogy olyan tiszta vízérzetet hozzunk létre, amely nemcsak arra ösztönzi a fogyasztókat, hogy értékeljék az összetett ízeket és aromákat, hanem a környezeti fenntarthatóság elveit is felhasználva újrahasznosítsuk a borkészítési folyamatban a borszőlőből visszamaradt szőlőhéjat és magot” – magyarázta Tal Leizer, a cég innovációs igazgatója.

Said Anat Levi az új ital kiötlője, a Wine Water alapító vezérigazgatója – miért is nem csodálkozunk, hogy korábban két évtizedet dolgozott a borágazatban – a következőket hangsúlyozza: „Az O. Vine kifejlesztése rendkívül nehéz volt. Borkészítési szakértelmünk alapján saját technológiát és speciális technikákat alkalmaztunk. Ezek a módszerek alkohol és tartósítószerek nélkül is megakadályozzák az oxidációt, amely az egyik legfontosabb akadálya lett volna az ital friss és polcos tárolásának”.

A jelenleg szabadalmi oltalom alatt álló O. Vine nemzetközi hivatalos bemutatására a New York-i Summer Fancy Food Show-n kerül sor (június 30. és július 2. között). Ha sikert arat, az USA nyilván az első forgalmazók között lesz. A borízű víz bizonyára Európába is gyorsan eljut majd.