Egy egyetemista tette influenszerré Gyurcsányt

Egy egyetemista tette influenszerré Gyurcsányt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Adámy Péter áll a DK elnökének közösségi oldala mögött. Mindezt egy macskának köszönheti.

Az Azonnali interjújának hála derült rá fény, hogy Gyurcsány Ferenc közösségi médiás bejegyzései mögött egy komplett social csapat áll, amelyet Adámy Péter, egy 23 éves frissen végzett egyetemista vezet.

Adámy szerint egy macskának köszönheti, hogy ma már a DK-elnökének közösségi médiás megjelenéseit intézi:

Még egyetem alatt, húszévesen kezdtem egy macskának köszönhetően [a DK-nak dolgozni]. Édesanyám könyvszerkesztőként dolgozik, és kiderült, hogy az egyik barátnője írt egy könyvet egy macskáról, amit Gyurcsánytól kapott. Kiderült, hogy a könyv írója pályázati tanácsadó is, és kiderült, hogy érdekel a politika, ezért összekötött velük. Mikor gimnázium után gyakornoki munkát kerestem, akkor megint felvettem velük a kapcsolatot.

Adámy szerint baloldali érzelmű ember, más baloldali párton nem is gondolkozott, illetve hisz a DK programjában és a párt teljes vezetésében. A „hamarosan jelentkezek, Viktor” lényegesen rosszabbul hangzik, mint a „hamarosan jelentkezek, Feri”– mondta.

Adámy saját bevallása szerint nem szakember, de követi a trendeket és a szakmai eseményeket. "Egyébként politológiát végeztem a Corvinuson, nem meglepő módon az egyetemi évek alatt is ez volt a fő kutatási területem."

Orbán Viktor Adámy szerint Facebook-oldala "nagyon jól van brandelve, tudatos a kommunikációja, a nyelvezete", illetve azt is elárulta, hogy tanultak például a Fidesztől is, "bár nem feltétlenül a fiatalokkal való kommunikációra gondolok, hanem üzenetátvitelre vagy kreatívok használatára".

Adámy elmondta azt is, hogy Gyurcsány korán kelő típus, már kora reggel facebookozik, így "hétköznap reggelenként már általában egyből felkelés után még az ágyban posztszövegeket olvasok".

Reggelente tartanak egy napindító értekezletet, ahol megbeszélik a rövid és hosszú távú kommunikációs stratégiákat, illetve ránéznek más pártokra. "Utána végzem a napi teendőket, kitalálom a megzenésítendő tartalmakat. Mivel politikáról van szó, természetesen ez is egy 24 órás munka".

Úgy folytatta, szerinte "egy párt sikeres kommunikációja azon is múlik, hogy nem ütköztetjük a célcsoportokat. Itt tudatosan le van fektetve, hogy ki mit visz. Amikor elmegyek Szombathelyre, és azt látom, hogy ott a Gyurcsány mögött száz fiatal, köztük sok 18 év alatti, akkor én ezt sikeres projektnek gondolom."

Adámy elmondta, vannak napok, amikor nehéz együtt dolgozni Gyurcsánnyal. "Néha én is szólok neki, hogy valamelyik ötlete nem jó. De ez kölcsönös, meg kell beszélni a dolgokat."

(...) Az a legszebb mondat tőle, amikor azt mondja, hogy „csinálják”.

Hozzászólások