Kiborultak a britek Fülöp herceg halálhírének a közvetítésén

Kiborultak a britek Fülöp herceg halálhírének a közvetítésén

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

110 ezer panasz érkezett a BBC-hez.

A brit televíziózás történetének legtöbbet bepanaszolt mozzanata lett Fülöp herceg halálhírének a közvetítése. Nagyon sok tévénéző túlzónak tartotta, hogy Erzsébet királynő férjének múlt pénteki halála miatt levették a műsorről az EastEnders című sorozat vagy a MasterChef soron következő epizódját, és a gyászhírt, valamint a Fülöp herceg előtti tisztelgéseket ismételték.

A BBC-hez az eddigi számítások szerint 110 994 panasz érkezett emiatt. A BBC One és a BBC Two is Fülöp hercegnek szentelte a péntek esti műsorsávját, ami komoly zuhanást eredményezett a nézettségben, nagyon sokat elkapcsoltak vagy kikapcsolták a tévét, és inkább valamelyik streamingszolgáltató kínálatából válogattak.

De az emberek nemcsak az elmaradt műsorok miatt elégedetlenkedtek, hanem azért is, mert a megemlékezésekben szerepelt például András herceg, aki a börtönben öngyilkosságot elkövető Jeffrey Epsteinhez fűződő kapcsolatai miatt vonult háttérbe. András herceg miatt csaknem 400 panasz érkezett. 233-an panaszkodtak amiatt, hogy meglátásuk szerint a műsorvezetők nem a megfelelő öltözéket viselték – a bemondók például nem voltak feketében. De akadt 116 ember, aki meg azért panaszkodott, mert a BBC túlságosan is megkönnyítette a panaszkodást a műsorai miatt.

A BBC még a héten reagálni fog a nagy felháborodásra.

Meghalt Fülöp - a brit monarchia elvesztette a mesebeli hercegét

Alig néhány hónappal a századik születésnapja előtt meghalt Fülöp herceg, Erzsébet királynő férje és támasza. Egy hosszú, kalandokban és szolgálatban gazdag élet ért véget, és a brit monarchia elveszítette az egyik legfontosabb tartóoszlopát.

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

Hozzászólások