Tetszett a cikk?

A közel egy éve indult, világújdonságnak számító fapadosetterem.hu online foglalási rendszer, amelyet a diszkont légicégek mükődésének mintájára dolgoztak ki, a mindennapos étterembe járás népszerűsítését tűzte ki célul.

Az alapgondolat az volt, hogy minél előbb rendel valaki a portálon lévő vendéglátóhelyek étlapjáról, annál kisebb lesz a számlájának végösszege. Mostantól azok is tudnak foglalni, akik nem tudják eldönteni előre, hogy mit fogyasztanának.

Az elmúlt hónapok tapasztalatai azt mutatták, hogy a megkérdezettek fele nem tudta előre , hogy mit is szeretne enni. Ezért a fejlesztők november 20-tól lehetőséget nyújtanak azoknak is, akik csak asztalt szeretnének foglalni az éttermekbe.

A foglalási rendszer valójában az éttermek üres székeit hivatott feltölteni. További előnyt jelent hogy az előre leadott rendelésekre az éttermek fel tudnak készülni, így a várakozási idő jelentősen csökken.

A fapadosetterem.hu-n keresztül eddig több mint 3000 főre foglaltak helyet a rendszerhez csatlakozott közel fél száz budapesti s vidéki étterembe. A vendégek átlagosan 25-35 százalékos kedvezményt kaptak. A statisztika szerint átlag 2800 forintot költöttek el fejenként, egy-egy alkalommal. így megközelítőleg 8,5 millió forintot hagytak ott a fapados vendéglátóhelyeken.

A mostani fejlesztés egyedül abban különbözik az eddigiektől, hogy nem kötelező feladni a pontos rendelést, hanem csak az asztalt kell lefoglalni.

A kedvezmény a „helyfoglalóknak” is jár, csak átlagban 10-15 százalékkal kevesebb, mint azoknál, akik előzetesen feladják menürendelésüket.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!

Gőgh Csilla Gasztro

A hintaló és a Michelin csillag

Amikor 1995 októberében Rudits Károly eldugta a belvárosi Vigyázó Ferenc utcába alig szobányi kis éttermét, már sejteni lehetett,hogy új csillag születik a magyar vendéglátás egén. Egy addig jószerivel csak külhonban tapasztalt exkluzivitással és ízvilággal. Viharos gyorsasággal fel is fedezték a külföldiek, majd beíratkoztak a „klubba” a magyar gourmetek is.

Gasztro

Szecesszió, Windsor, Callas

Az Andrássy út – visszanyerve régi nevét és fényét – Budapest egyik legszebb útja lett, amely már nem szolid borozóiról, füstös sörözőiről, maszatos portálú üzleteiről ismerszik meg. Főleg nem az Operaház környékén. A patinás boltok vásárlói értékelik a pazar külsőt, a luxust, és a többi már jóformán nem is számít.

Gőgh Csilla Gasztro

Ketchup, majonéz és a Hawaii pizza kitiltva!

Budapesten egyre több jó olasz étterem sorakozik fel a sokáig etalonként emlegetett Trattoria Toscana és a Pomo d’Oro mellé. Remek példa erre az ínyencek egyik – a belvárosi őskáoszban eldugott - kedvence, az Il Terzo Cerchio. Nem új, korábban is létezett, bár kevesen ismerték. Jó volt, de szép nem, még csak nem is gusztusos. Pár utcával arrébb kellett költöznie eredeti erzsébetvárosi székhelyéről, hogy mint a rút kiskacsa, kikupálódjon.