szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A földimogyoró nagy mennyiségben nem tesz túl jót a bőrnek - mint általában az olajos magvak -, és hízlal is, de ha mértékkel fogyasztjuk, akkor kiváló eledel lehet. Most olyan recepteket mutatunk be, amelyek pont a mogyorótól lesznek nagyon különlegesek.

A klasszikus "rágcsa" tehát nem csak önmagában csábító, lássuk, milyen érdekes receptekkel lehet kicsit megbolondítani étrendünket - persze csak mértékkel:

Mogyoróvaj avagy Peanut butter

Itthon annyira nem tartozik a mindennapi ételek közé, mint Amerikában, kisebb boltokban általában nem is kapható és a nagyobb áruházak is borsos árat kérnek érte. Önmagában is finom, de az igazán lekvárral verhetetlen. Bár macerás beszerezni, de otthon 10 perc alatt elkészíthető és az eredmény állaga, kinézete, íze ugyanolyan lesz - ha nem jobb -, mint a kész változaté, ráadásul ez a megoldás olcsóbb is.

A fotókat és recepteket ide kattintva érheti el.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!