szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Minden eddiginél többen voltak kíváncsiak az orosházi libamájfesztiválra a múlt hétvégén, ahol a három nap alatt 1 tonna libamáj fogyott el, és mintegy 18 ezren kóstolták meg a négy étterem által kínált libamájínyencségeket.

Az  idei, sorrendben a harmadik fesztivál sikerét a számok mellett az is mutatja, hogy bejelentették: megalakul a Libamájszövetség. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter szerint a libamáj nemzeti kincs, amely nemcsak export terméket, hanem foglalkoztatást, vidéki munkahelyeket és feldolgozóipart jelent, ezért is támogatja a szövetség megalakulását. „Orosházának elemi érdeke, hogy a készülő hungarikum törvényben is szerepeljen az orosházi libamáj, és hogy a már meglévő libamájjal foglalkozó cégek mellett egy vágóhíd is megtalálja számításait nálunk” – mondta el a fesztiválon Dancsó József, Orosháza polgármestere.

©

A fesztiválon négy étterem, több mint  20 féle recept alapján tálalta a libamáj ínyencségeket. Most először a libamáj mellett libahúsból készült ételeket is kóstolhatták a résztvevők. A fesztivál a magyar soros EU elnökség hivatalos kísérőprogramja volt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Semjén Zsolt feljelentést tesz, amiért gólyagyilkosnak próbálták beállítani a Facebookon

Semjén Zsolt feljelentést tesz, amiért gólyagyilkosnak próbálták beállítani a Facebookon

Lehet-e kétféle vakcinával oltani egy embert?

Lehet-e kétféle vakcinával oltani egy embert?

Dobszay János: Spirit FM, lelketlenül

Dobszay János: Spirit FM, lelketlenül