szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Negyedszerre rendezték meg a Kaliforniában a Spirits International Prestige versenyt, ahol 39 kategóriában, 302 márka égisze alatt whiskey-ket, likőröket, gineket, vodkákat és tequilákat vakkóstolással bírált el a hatvanfős zsűri.

A nagyszabású verseny legfőbb érdeme és érdekessége, hogy a bíráló bizottság tagjainak semmilyen köze nem lehet forgalmazókhoz, nagykereskedőkhöz vagy viszonteladókhoz, és soraikban italszakértők sem foglalhatnak helyet. Vagyis: itt a fogyasztók döntenek, így értékelésük a vásárlóközönség ízlését és a keresletet tükrözi.

©

Az idén Ausztráliától Skócián át Sri Lankáig nevezték italaikat a főzdék. Mint kiderült - talán nem is olyan meglepő -, a kaliforniaiak „vakon” bíznak a tequilában. A mexikói, 100% agavéból készült el Jimador Reposado a zsűri Kiváló Platina minősítését nyerte el. A megmérettetésen az íz, az aroma és a selymesség szempontjai voltak a leghangsúlyosabbak.  
 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gulyás Gergely: Ha rajtam múlna, indulnék egyéniben

Gulyás Gergely: Ha rajtam múlna, indulnék egyéniben

Közúti veszélyeztetésért felelhet az M1-es közepén büntetésből „leparkóló” autós

Közúti veszélyeztetésért felelhet az M1-es közepén büntetésből „leparkóló” autós

Jön a vécépapírból készült koronavírus-bélyeg

Jön a vécépapírból készült koronavírus-bélyeg