Szeretne azonnal értesülni a legfontosabb hírekről?
Az értesítések bekapcsolásához kattintson a "Kérem" gombra!
Az értesítés funkció az alábbi böngészőkben érhető el: Chrome 61+, Firefox 57+, Safari 10.1+
Köszönjük, hogy feliratkozott!
Hoppá!
Valami hiba történt a feliratkozás során, az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Már feliratkozott!
A böngészőjében az értesítés funkció le van tiltva!
Ha értesítéseket szeretne, kérjük engedélyezze a böngésző beállításai között, majd az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
A német Stiftung Warentest 26 mogyorós csokoládét tesztelt, ebből csak kilenc kapott jó, négy pedig nagyon jó minősítést. A Magyarországon is kapható Ritter Sportot, a Rapunzel biocsokit és a Kaufland csokoládéját nem megfelelőre értékelték – írja a Focus Online.
A gulyás, a lángos és a töltött káposzta is szerepel abban az összeállításban, amelyet a CNN közöl a magyar konyháról. A portál tippeket is ad, hol érdemes elfogyasztani ezeket az ételeket.
Főzni nem tud, de imádja a számítógépeket és a logikai játékokat. Volt kocsmáros, dolgozott a Concorde-nál, és a Miniszterelnöki Kabinetnél is. Sosem keresett munkát, de mindig megtalálták. Magyarország leglátogatottabb gasztromagazinja, a NoSalty neki köszönheti a felfutását. Zalai Ágnessel, a hobbiblogból felcseperedett NoSalty vezérigazgatójával beszélgettünk.
Nem is olyan régen minden sorkatona tudta nálunk, hogy ha nem is kerülhet a konyhára, a szakácsokkal jóban kell lenni. A katonaviselt, gulyáságyúk árnyékában felnőtt honfiak emlékezete a történeteikkel együtt ízeket is őrzött.
Négy ezüstérmet nyert a Törley Pezsgőpincészet Kft. a franciaországi Dijonban rendezett nemzetközi pezsgőversenyen - tudatta a Törley az MTI-vel csütörtökön.
Idén novemberig már 250 főzőkonyha csatlakozott a Mintamenza programhoz és egyre több gyártó veszi figyelembe az elvárásokat - mondta Pesti Imre budapesti kormánymegbízott csütörtöki sajtótájékoztatóján, a fővárosban.
Szó sincs róla, hogy vége lenne a fesztiválszezonnak csak azért, mert lejjebb kúszik a hőmérő higanyszála. Ebben a hónapban is minden hétvégére esett valami népünnepély. S a végén csattan az ostor: hazai és határmenti újborok és sajtok seregszemléje november 30 és december 1. között a városligeti Vajdahunyad várában.
Egy új típusú ellenség, azaz a globális éghajlatváltozás elleni harc jegyében a norvég hadsereg bejelentette, hogy rövidesen szigorúan vegetáriánus ételeket szolgálnak fel hétfőnként a kantinokban.
A kormány támogatja a Magyar Bocuse d'Or Akadémia Egyesületnek a 2016. évi Bocuse d'Or szakácsolimpia európai döntőjének megrendezésére és lebonyolítására vonatkozó pályázatát, és annak sikeressége esetén vállalja a döntő megrendezéséhez szükséges feltételek biztosítását.
Egészségre nem ártalmas, ezért használható az az enzim, amelyet a húsnyesedék összeragasztásához használnak – mondta ki az Európai Bizottság az InfoRádió szerint. Az óriási rántott szeletekhez használt ragasztóval leginkább a német éttermekben lehet találkozni.
Rekordnagyságú bevétellel zárult az idei rangos burgundiai boraukció, a 153. Hospices de Beaune: összesen 6,3 millió euró folyt be, ami átszámítva majdnem 1,9 milliárd forintnak felel meg – közölte a Christies's árverési ház.
Olaszországban 2 milliárd euróval kevesebbet költöttek élelmiszerre idén, mint a válság előtt, 2008-ban. Elsősorban édességekre, rágcsálnivalóra és üdítőitalokra szánnak kevesebbet, mind több családban sütik maguk a kenyeret és a süteményt.
A Chateau Dereszla 2007-es 5 puttonyos tokaji aszúja a huszadik lett a Wine Spectator idei százas toplistáján. A legjobb húszba három fehérbort válogattak be a szerkesztők.
Két napon át háromszáz gyermek közreműködésével sütötték meg Nicaraguában a világ legnagyobb gyümölcskenyerét. A sütemény ötszáz méter hosszú és csaknem 14 tonna súlyú.
Csak semmi cicó, mondhatta volna Woody Allen után szabadon Szerényi Máté, a budai Szalonspicc borbár ifjú sommelierje.Olyan egyszerű: szeretni kell a borokat és érteni a vendéget.
A balatoni gardahalászat hagyományát elevenítik fel a Tihanyban pénteken kezdődő Garda Fesztiválon, amelyen a szokásos látványhalászat mellett kulturális és szórakoztató programok, horgászverseny, valamint kulináris élmények is várják az érdeklődőket.