Szeretne azonnal értesülni a legfontosabb hírekről?
Az értesítések bekapcsolásához kattintson a "Kérem" gombra!
Az értesítés funkció az alábbi böngészőkben érhető el: Chrome 61+, Firefox 57+, Safari 10.1+
Köszönjük, hogy feliratkozott!
Hoppá!
Valami hiba történt a feliratkozás során, az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Már feliratkozott!
A böngészőjében az értesítés funkció le van tiltva!
Ha értesítéseket szeretne, kérjük engedélyezze a böngésző beállításai között, majd az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
A Kárpát-medence kenyere néven százötven kilogrammos cipót sütnek Szent István király napjára Szolnokon - mondta el Harcsa Béla, a kezdeményezés ötletgazdája, a Szolnok Televízió főszerkesztője csütörtökön az MTI-nek.
Mostantól bárki örökbe fogadhat egy szilvafát a Békési Pálinka szilváskertjéből, ahol 1869 darab veres szilvafa közül lehet választani . A fa terméséről az örökbefogadó rendelkezik: pálinkát főzet vagy lekvárt készített belőle.
A húskonzerv és a Nutella fontos lehet a Marsra utazók számára: ez is kiderült egy kedden véget ért négy hónapos NASA-kísérletből, amelyben hat kutató elszigetelt környezetben próbált fogyasztható és változatos étrendet kidolgozni egy jövendő űrexpedíciónak.
A rigójancsi néven közkedveltté vált habos süteményt Rigó Jancsi cigányprímás és egy belga hercegné nagy botrány kavaró szerelmi kapcsolatának és egy pesti cukrásznak köszönhetik az édesszájúak.
Imádjuk az olasz konyhát, nem sajnáljuk a pénzt igazi mozarellára, pármai sonkára, extra szűz olívaolajra. De vajon a Made in Italy termékek tényleg azok, amik?
A sok forró nyári nap után hiába esik a hőmérő higanyszála akár tíz fokot is, az még nekünk nem elég. Nemcsak a nehezebb fogásokat nem kívánjuk, de ha csak lehet, kímélni szeretnénk magunkat attól is, hogy órákat álljunk a meleg tűzhely mellett. A hideg levesek igazi megoldást és felfrissülést kínálnak, pillanatok alatt elkészülnek, és a jól összeválogatott friss gyümölcsökből, zöldségekből igazi ízorgiában tobzódhatunk.
Ha máskor nem, egy évben kétszer biztos eszik a magyar halat. Nyáron a Balatonnál, télen a karácsonyfa alatt otthon. Most akkor nem csigáznánk a nagyérdeműt, melyikről is lesz szó.
Ha idáig nem tudtuk volna, most kiderült, a tehenek is kifejezetten rosszul viselik a hőséget. Már pedig, ha ők stresszelnek, és nincs kedvük enni, nézhetjük a tejünket.
A porból főzött olasz fagylaltok, az uniformizált torták és krémesek ideje lejárt. Ma már lassan kiveti magából a piac azt a fagyizót, amely nem kézműves, és azt a cukrászdát, ami nem dizájn, nincs egyedi arculata, saját üzletfilozófiája. Utánajártunk, miből válogathat a trendkövető édesszájú Budapesten, vagy akár a Sziget Fesztiválon.
Ki is az a bor virtuóz? Egyáltalán miért érdekes ez? Egy svéd, akinek húsz éve szenvedélye a bor. Járja a világot, kóstolóról kóstolóra, pincészetről pincészetre utazik, és a saját rendszerében pontszámoktól mentesen, igen beszédes kis skála szerint értékeli a borokat. Felfedezte magának Magyarországot, és beleszeretett a tokaji borokba.
Több mint tíz kilóval csökkent az olasz családok éves tésztafogyasztása az utóbbi majdnem tizenöt év alatt - derült ki egy tésztagyár által készített felmérésből.
A DVTK sör, kávé, víz, sós pálcika után szerdától a boltok polcain találkozhatunk a DVTK energiaitallal is - olvasható a diósgyőri futballcsapat honlapján.
Dinnyelekvár és dinnyeszobor készül szombaton az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban, ahol az is kiderül, idén ki lesz a legjobb dinnyesúlysaccoló.
A kávé a világon a legtöbbet fogyasztott italok egyike, mégis kevesen ismerik történetét, fajtáit, kultúráját, elkészítésének módjait. Felkelünk reggel, jó esetben már vár minket egy adag lefőzött fekete, amit csak meg kell melegíteni, vagy kikeverünk egyet, amit a mikróba kell bedobni, és már ihatjuk is. Hova és kihez forduljunk, ha ennél igényesebb kivitelezésre vágyunk?