Nőhetnek a tőzsdeindexek

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Frankfurti értékforgalmazók szerint hétfőn emelkedéssel indíthatnak a nyugat-európai részvénypiacok.

URLguru

További hasznos weblapokat szeretne a témában? Esetleg Ön osztana meg másokkal érdekes linkeket? Kattintson az URLguru.hu oldalra!

A szakértők szerint ronthat a befektetői hangulaton az infláció erősödésével kapcsolatos aggodalom a kőolaj drágulása miatt, de épp az energiahordozó árának a növekedése miatt kezdetben emelkedhetnek az energiaipari cégek részvényárai.

Hétfőn kora reggel gyengült az euró a dollárhoz képest, drágult az arany és emelkedett a kőolaj ára.

Az értékforgalmazók becslése szerint a londoni tőzsde irányadó FTSE-100 indexe 15 pont emelkedéssel indíthat, a frankfurti értéktőzsde fő mutatója, a DAX-30 27 pont növekedéssel kezdhet.

A vezető ázsiai tőzsdemutatók összességében erősödtek elsősorban az energiaipari és az acélipari papírok drágulására. A tokiói értéktőzsde Nikkei indexe 0,65 százalékos nyereségen állt, ugyanakkor a sanghaji börze vezető indexe 0,55 százalékos veszteségen volt.

Röviddel 7 óra után az euró 1,5562 dollárra gyengült a pénteki 1,5594 dollárról. A dollár 104,01 jenről 104,24 jenre erősödött.

Az Intercontinental Exchange (ICE) londoni IPE-jegyzésében az északi-tengeri Brent júliusi lejárata 41 cent emelkedéssel 125,40 dolláron volt.