Hatmilliárdos beruházás a szolnoki kórházban

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Csaknem 6 milliárd forintos beruházással új épülettömb épül a szolnoki Hetényi kórházban.

Csaknem 6 milliárd forintos beruházással a szolnoki Hetényi kórház eddigi legnagyobb fejlesztése kezdődik meg, új kórháztömb épül – jelentette be Bene Ildikó főigazgató-főorvos az intézményben kedden tartott sajtótájékoztatóján. Tájékoztatása szerint a 2013 májusára elkészülő új kórházi egységben a fül-orr-gégészet, a szemészet, a szülészet-nőgyógyászat, valamint a csecsemő- és gyermekgyógyászati osztály kap helyet. Az új tömböt a 115 éves Tószegi úti telephely legrégebbi épületeinek helyén húzzák fel, a költségek 90 százalékát az Európai Unió fedezi.

Bene Ildikó kitért arra, hogy a sürgősségi osztály idén májusban megkezdett építése az ütemtervnek megfelelően halad. A 600 millió forintos pályázati támogatású projekt megvalósítása után, 2012 májusától, az integrált diszpécserszolgálat kialakításával és az osztályok közötti információs rendszer korszerűsítésével egységes lesz a rászorulók ügyeleti és sürgősségi ellátása.

Beszámolt arról is, hogy a rezidensi álláshelyekre történő pályáztatás idei módosítása óta hét pályázat érkezett az intézménybe, több orvosi hiányszakmába. Az érdeklődés folyamatos, mert vannak, akik még a későbbiekben kapják kézhez orvosi diplomájukat. A főigazgató-főorvos közölte: szeptembertől módosul a kórház látogatási rendje: a betegeket naponta reggel 7 órától este 9-ig kereshetik fel a hozzátartozók, ismerősök. A látogatási rendet az egyes osztályok munkarendjével együtt valamennyi osztály bejáratánál kifüggesztik, és az minden látogató számára kötelező érvényű.