Lóversenypénzre feni a fogát az állam

Lóversenypénzre feni a fogát az állam

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Közel egymilliárd forintból újulhat meg a lóversenyfogadás strukturális háttere 2013 végéig – írja a Figyelő Online. Nemcsak a Kincsem Parkban újulna meg a rendszer, hanem országosan 440 helyi helyi terminált is kihelyeznének.

Számos próbálkozás után a jövő év végéig teljes egészében megvalósulhat a lóversenyfogadás szervezési és infrastrukturális átalakítása. – írja a Figyelő Online. A Magyar Lóversenyfogadást Szervező Kft. alaptőkéjét tavaly egy milliárd forinttal megemelte a tulajdonosi jogokat gyakorló Magyar Fejlesztési Bank (MFB). A fogadási rendszer megújulása elengedhetetlen annak érdekében, hogy a veszteséges cég nyereségessé váljon. rendszer modernizálásáról szóló 650 milliós tendert a francia Carrus csoportba tartozó PMC nyerte.

Overdose a Kincsem Parkban
©

Az elképzelések szerint  nemcsak a Kincsem Parkban újul meg a rendszer, hanem a Figyelő információja szerint kiskocsmákban, forgalmas üzletközpontokban és a Szerencsejáték Rt-hez tartozó lottózókban is lehet majd rácsatlakozni a rendszerre és online fogadásokat kötni. „Három éven belül megtérül a befektetés!" - nyilatkozta a lapnak Seregi János, az MFB ügyvezető igazgatója, aki szerint ennek köszönhetően egy versenynapon a jelenlegi 16 ezerről 150 ezerre nőhet a fogadási tranzakciók száma. Még nagyobb üzlet remélhető azonban, ha a PMC hálózatán keresztül további 16 országban is elérhetővé válnak a lóversenyfogadások – aminek egy törvénymódosítás teremtheti meg a jogszabályi hátterét. A lóversenyfogadásból származó bevételek a nyerőgépekből származó adóbevételkiesést is pótolhatják az állami cég tervei szerint.