Eladhatják a BauMaxot, a vevőjelöltek között lehet az Obi

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Az elkövetkező napokban új tulajdonoshoz kerülhet az osztrák BauMax barkácsáruház-lánc – közölte pénteken szakmai körökből származó értesülésekre hivatkozva az osztrák APA hírügynökség.

Sajtóértesülések szerint az Adeo, Bauhaus és Obi barkácsáruház-láncok vannak versenyben a BauMax üzlethálózatnának megvásárlására. 

Az értesülést egyik érintett vállalat sem erősítette meg, a BauMax pedig 2016-ig tartó szanálási programjára hivatkozva minden eladására vonatkozó hírt cáfol.

A BauMax 1992-ben jelent meg a kelet-közép-európai piacon, ahol a gazdasági válság miatt az utóbbi években nagy veszteségeket szenvedett el: 2013-ban 189 millió, 2012-ben 126 millió, 2011-ben pedig 46 millió eurót. A 2014-es eredmény beszámolót szeptember végéig teszi közzé a vállalat.

A BauMax 2014-ben adta el romániai, bulgáriai, horvátországi, magyarországi és törökországi áruházait. Jelenleg 65 áruházzal rendelkezik Ausztriában, valamint a Cseh Köztársaságban további 24, Szlovákiában 14, Szlovéniában pedig 2 áruházzal.