Nyerges nem azért távozott a Közgép éléről, mert összeveszett Simicskával

Nyerges nem azért távozott a Közgép éléről, mert összeveszett Simicskával

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Az üzletember az Indexnek elmondta, nem vesztek össze, sőt, továbbra is üzlettársak maradnak.

Hétfőn jelent meg a hír, hogy Nyerges Zsolt lemondott a Simicska Lajos tulajdonában álló Közgép elnöki posztjáról, és távozott Németh Miklós vezérigazgató is. Nyerges posztját Vida Ildikó volt NAV-elnök vette át.

Bár a kormánypárti médiában megjelentek olyan hírek, hogy Nyerges összeveszett Simicskával, az üzletember az Indexnek a távozása okairól és körülményeiről azt mondta, ez nem igaz, bárki találja is ki ezeket a sztorikat, nagyon élénk a fantáziája.

Nyerges az Indexnek nemcsak az összeveszésük tényét cáfolta, hanem arról is beszélt, hogy bár a cég menedzsmentjéből távozott, a Közgépnek továbbra is tulajdonosa, és így Simicska üzlettársa marad.

"Részvényesként továbbra is nagyon fontos nekem, hogy a vállalat minden szempontból eredményesen működjön. Az életem meghatározó részét a Közgépnél töltöttem, és részvényesként természetes, hogy a cég érdekeit mindig a szemem előtt fogom tartani" mondta a lapnak.

Nyerges Zsolt azt mondta, valójában azért távoozott a Közgép éléről, mert "egy nagyvállalat irányítása folyamatos figyelmet és rengeteg energiát követel, amit már nem akartam vállalni. Az az igazság, hogy belefáradtunk az elmúlt évek mindennapi küzdelmeibe" - magyarázta.

Hozzászólások