Nagyjából 200 cég igényelt eddig bérkiegészítést az államtól

Nagyjából 200 cég igényelt eddig bérkiegészítést az államtól

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hetvenöt százalékos munkaidő-csökkenés is lehetséges, legfeljebb százezer forinttal száll be a költségvetés.

Kétszáznál több vállalkozás igényelt állami bértámogatást, és több mint 130 cég veszi igénybe a kutatás-fejlesztés területén elérhető külön segítséget, amelyet a kormány a koronavírus-járvány hatásainak enyhítésére vezetett be – írja a Magyar Nemzet.

A lap idézi az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleményét arról, hogy az adminisztrációtól nem kell tartani, mert egyoldalas formanyomtatványon is igénylehető a bértámogatás.

A kieső munkaidő 15-75 százalék között lehet, így napi két órára csökkenhet a munkavégzés nyolcról. Ötven százalék alá csökkenő munkaidő esetén a munkavállaló akár százezer forintos támogatásban részesülhet, ha ennél kevesebb, akkor 75 ezer forint legfeljebb.

A régióban mindenütt van érvényben hasonló intézkedés, ezek közül Magyarországon a legalacsonyabb összegű a támogatás. Csehországban csaknem 300 ezer forint a kiegészítés maximuma fejenként, de csak 60 százalékos csökkenésig száll be az állam. Szlovákiában ennél is magasabb összeg járhat, 80 százalékos kiesésig. A részletes összehasonlítás itt olvasható.

Hozzászólások