szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A mostani és a jövő héten egy műszakos rendben termel a járműgyártás.

Szinte nincs a világon olyan autóipari cég, amelynek ne okozott volna gondot, hogy világszerte fennakadások voltak a félvezetők szállításában. A problémáról és annak hátteréről itt írtunk bővebben:

Mi köze az Apple-nek ahhoz, hogy leáll a kecskeméti Mercedes-gyár?

Rég nem látott gonddal küzdenek világszerte a járműipari cégek: nincs elég chip, márpedig az nélkülözhetetlen a négy kereken guruló számítógépekhez. Nagyon úgy tűnik: elszámolta magát az autóipar, és felülbecsülte a koronavírus-járvány miatti visszaesést. A háttérben pedig felsejlenek az eddig nem kimondottan vetélytárs cégek, mint az Apple, a Sony vagy a Microsoft.

A cikk megírása előtt kerestük az Audi Hungaria Zrt.-t is, ahonnan most érkezett válasz. Elismerték, hogy a probléma az Audi Hungaria működésére is hatást gyakorol, mint írták „az alkatrészellátási fennakadások következtében vállalatunknál is az alkatrészellátáshoz kell igazítanunk a termelést”.

Ugyanakkor a motorgyártás alapvetően a megszokott menetrend szerint termel, ám egy-egy eseti átmeneti csökkentett termelés, részleges műszakmódosítás előfordul a mostani és a következő héten. Ennek megfelelően a járműgyártás ebben az időszakban egy műszakos rendben termel.

Hozzátették: dolgoznak azon, hogy az alkatrészellátási hiányt a lehető leggyorsabban megoldják és bíznak abban, hogy hamarosan vissza tudnak állni a normál menetrendre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Most a gyerekek mutathatják meg, hogyan képzelik a jövőt

Most a gyerekek mutathatják meg, hogyan képzelik a jövőt

A Debreceni Egyetem rektora szerint a modellváltás ellenzői az MSZMP és az MSZP tagjai

A Debreceni Egyetem rektora szerint a modellváltás ellenzői az MSZMP és az MSZP tagjai

A Magyar Posta nyártól nem viszi ki a napilapokat

A Magyar Posta nyártól nem viszi ki a napilapokat