300 millióval segíti meg a kormány a DVTK-t

300 millióval segíti meg a kormány a DVTK-t

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az egyesület elnöke kifejezetten büszke arra, hogy ők kapták a legnagyobb támogatást.

Háromszázmillió forint kormányzati támogatást kap a DVTK – jelentette be Deutsch Tamás, a Sportegyesületek Országos Szövetségének (SOSZ) elnöke, aki hétfőn írta alá az erről szóló szerződést Sántha Gergely klubelnökkel.

A rendkívüli támogatás forrása az a több mint 2,1 milliárd forintos keret, amelyet a kormány biztosít 55 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására. A programban három Borsod-Abaúj-Zemplén sportegyesület szerepel: a DVTK 300 milliója mellett a Miskolci Sportiskola 13 millió, a Tiszaújvárosi Triatlon Sportegyesület pedig 3 millió forintos támogatásban részesül.

A SOSZ közleménye szerint Deutsch Tamás az eseményen arról beszélt, hogy a fővárosi és vidéki nagy, közepes és kis egyesületeknek a koronavírus-járvány miatt anyagi természetű problémákkal is kellett szembesülniük. Ezért a szervezet arra tett javaslatot, hogy induljon el egy olyan támogatási program, amelynek legfontosabb célja e nehézségek egalább részbeni orvoslása. „Ismerjük a mondást, aki gyorsan ad kétszer ad, tehát a gazdasági problémák részbeni orvoslása érdekében a legfontosabb, hogy minél előbb érkezzen a segítség” – fűzte hozzá.

Sántha Gergely, a DVTK elnöke hangsúlyozta: a tavalyi év nagyon hátrányosan érintette a sportot, éppen ezért ez egy roppant fontos és hasznos támogatás. Úgy fogalmazott:

Kifejezetten büszke vagyok rá, hogy a vidéki nagyegyesületek közül a DVTK az, amelyik a legnagyobb támogatást kapta.”

Az elnök arról is beszélt, hogy az idén 111. születésnapját ünneplő klubban jelenleg 22 sportág űzhető, a támogatás pedig összesen közel ezer utánpótlás és felnőtt sportolónknak nyújt segítséget. „A koronavírus-járvány rendkívül súlyosan érintette a DVTK összes szakosztályát. Ezért is sokat jelent a SOSZ támogatása, amit elsősorban egyéni sportolóink felkészülésének finanszírozására, edzéslehetőségeik biztosítására használunk fel. Jelenleg négy olyan sportolónk is van, akiknek minden esélye megvan arra, hogy a tokiói olimpián is képviselhetik majd Magyarországot” – tette hozzá az elnök.

Hozzászólások