szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Elképzelhető, hogy kábítószer hatása alatt állt az a 21 éves tatabányai férfi, aki egy késsel és egy húsvágó bárddal megölte az édesanyját hétfő délután lakásukban, majd az apjára is rátámadt, tettének elkövetése után pedig kivetette magát a szomszédos ház tízedik emeletéről.

Léber Gabriella, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden azt közölte: a nő és a fia között többször volt konfliktus, mert az asszony arra gyanakodott, hogy a fiú időnként kábítószert fogyaszt, ezért a rendőrök vizsgálják, hogy a fiatalember használt-e a bűncselekmény elkövetése előtt tudatmódosító szert.

Az igazságügyi orvos szakértő elsődleges megállapítása szerint az anya testén késszúrás nyomai voltak, illetve a fejét érte halálos ütés, melyet fia egy húsbárddal okozott - olvasható a rendőrség honlapján megjelent közleményben. A tájékoztatás szerint az apa nem sokkal a gyilkosság után érkezett haza az Ifjúmunkás úti négyemeletes ház második emeletén lévő lakásba. A szobában nem látta dulakodás nyomát, de az feltűnt neki, hogy a nappaliban a bútorok rendezetlenül állnak. 

Léber Gabriella közlése szerint az apa nyugodtnak látta fia viselkedését, ezért nem kérdezte meg, mi történt a lakásban, hanem a konyhába ment, de amint hátat fordított a fiának, az egy másik, nem az anya megöléséhez használt húsbárddal fejbe vágta. Mivel az ütés nem okozott eszméletvesztéssel járó sérülést, az apa és a fia dulakodni kezdett, végül a férfinak sikerült kivennie fia kezéből a húsbárdot. Ekkor a fiú kirohant a lakásból, majd a szomszédos tízemeletes ház legfelső emeleti lépcsőházi ablakából kiugrott és szörnyethalt - tette hozzá a hadnagy. 

A megyei rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint az apa csak ezt követően ment be a nappaliba, ahol holtan találta feleségét, majd értesítette a rendőrséget. Az apát a tatabányai Szent Borbála kórházban kezelik. A rendőrség szerint a gyilkosság körülményeinek tisztázása még heteket vehet igénybe. Balogh Márta, a tatabányai Szent Borbála Kórház sajtóreferense az MTI megkeresésére elmondta: az intézmény nem ad ki információt a fejsérüléssel kezelt férfi állapotáról.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!