szerző:
MTI

Az előrehozott nyugdíj szabályait alkalmazva, engedjük meg a nyugdíjba menetelt azon munkanélkülieknek, akik betöltötték 55. életévüket és már legalább két éve eredménytelenül keresnek állást – ismertette Gyurcsány Ferenc.

A miniszterelnök az Idősügyi Tanács ülésén megfogalmazódott javaslatot a tanácskozást követően ismertette. A kormány emellett még támogatja azt az indítványt is, hogy a mezőgazdasági járadékosok havi járadéka 2007. január elsejétől 3500 forinttal emelkedjen.

Gyurcsány Ferenc szólt arról is, hogy ő személy szerint támogatja, de gondos számításokat igényel annak eldöntése: leszállítható-e 62-re a mai 65 éves korhatár, ami feltétele az utazási kedvezmények igénybe vételének.

A következő tanácsülésre ígérte a kormányfő a választ arra is, hogy kiterjeszthető-e a 13. havi nyugdíj a nyugdíjszerű ellátásban részesülő, mintegy 320 ezer idős emberre. "Nem fizethetik meg a nyugdíjasok a foglalkoztatás-bővítés árát" - rögzítette Gyurcsány Ferenc miután beszámolt arról, hogy tájékoztatta a tanácskozás résztvevőit Start Plusz és a Start Extra programról.

A kormányfő kifejtette: a nyugdíj- és az egészségbiztosítási alapot tiszteletben kell tartani; ha valaki kedvezményt vesz igénybe, azért a költségvetés helyt áll.

A ma nyugdíjasai nem fizethetik ki az árát annak, hogy a kormány ilyen, vagy olyan lépéssel támogatni kívánja a munkahelyteremtést - hangsúlyozta.

Jankovits György, a Magyar Nyugdíjasok Egyesületei Országos Szövetségének elnöke a sajtótájékoztatón beszámolt arról, hogy javaslatára a tanács tagjai határozatban kérték fel a kampányban részt vevő pártokat arra: tartózkodjanak a nyugdíjasok biztonságát kockáztató, az egészségügyi ellátást veszélyeztető javaslatoktól.

Újságírói kérdésre közölte, hogy nem támogatják a 14. havi nyugdíj bevezetését, mert szolidárisak a társadalom más rétegeivel.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Karrier

Gyurcsány: Start Plusz és Extra a munkahelyteremtésért

A munkahelyteremtés érdekében Start Plusz és Start Extra program bevezetésére tett javaslatot Gyurcsány Ferenc hétfőn napirend előtti felszólalásában az Országgyűlésben, a két program a gyesről, gyedről visszatérők, a tartósan munkanélküliek, valamint az ötven év felettiek és a hátrányos helyzetű településen élők elhelyezkedését segítené.

MTI Gazdaság

Gyurcsány: a paksi erőmű nem eladó!

Paksot stratégiai kérdésnek tekinti a kormány, ezért a paksi atomerőmű tartósan állami tulajdonban kell, hogy maradjon - jelentette ki Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az erőmű fennállásának harmincadik évfordulóján tett látogatása alkalmából Pakson.

MTI Pártok között

Gyurcsány szerint nem járható a négy évvel ezelőtti út

A miniszterelnök szerint a Medgyessy-kormány négy évvel ezelőtti programjának pénzosztó elemei akkor elfogadhatóak, talán indokolhatóak voltak, de 2006-ban már nem lehet erre az útra lépni. Gyurcsány Ferenc erről a közszolgálati televízióban beszélt kedden reggel.

Közjegyzőnek álcázott csalók kérnek pénzt a lakásvásárlóktól

Közjegyzőnek álcázott csalók kérnek pénzt a lakásvásárlóktól

Nem kapta meg fizetését, markolóval esett neki az éppen elkészült szállodának az építőmunkás - videó

Nem kapta meg fizetését, markolóval esett neki az éppen elkészült szállodának az építőmunkás - videó

Teherhajók gyulladtak ki a Kercsi-szorosnál, halottak is vannak

Teherhajók gyulladtak ki a Kercsi-szorosnál, halottak is vannak

A Néprajzi Múzeum után az Új Nemzeti Galéria építési engedélyét is elkaszálta a bíróság

A Néprajzi Múzeum után az Új Nemzeti Galéria építési engedélyét is elkaszálta a bíróság

Brexit: a brit parlament elé vinnék az újabb népszavazás ügyét

Brexit: a brit parlament elé vinnék az újabb népszavazás ügyét

Náci karlendítésre emlékeztető mozdulatokat tett esküvőjén a Jobbik elnökének felesége

Náci karlendítésre emlékeztető mozdulatokat tett esküvőjén a Jobbik elnökének felesége