„Szadi Jani veszekszik Szoci Ferivel”

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Navracsics Tibor szerint „rizikós vállalkozás” a kisebbségi kormányzás, mert még szűkebb lesz a kormány mozgástere, mint eddig. A Fidesz frakcióvezetője erről a TV2 reggeli műsorában beszélt.

Mint mondta, eddig sem volt egyszerű a koalíciós együttműködés, kisebbségi kormányzás esetén pedig nyilvánvalóan még nehezebb lesz, mert még szűkebb lesz a kormány mozgástere.

A Fidesz frakcióvezetője elmondta: pártja azt tervezi, hogy az Erős Magyarország című programjának konkrét részeit törvényjavaslattá vagy törvénymódosító javaslattá formálva nyújtja be az Országgyűlésnek.

Mint mondta, ez nem szokásos ellenzéki ügymenet, a szokásos az lenne, hogy a kormány adjon be törvényjavaslatokat, azonban a kormány hónapok óta nem működik. „Nem folyik kormányzás, már látszatkormányzás sem. Veszekszenek, olyan, mint egy valóságshow, nem? Szadi Jani veszekszik Szoci Ferivel” – fogalmazott Navracsics.

Arra a kérdésre, hogy látja-e realitását az előrehozott választásoknak, a fideszes politikus azt mondta: ez alapvetően a kormányoldalon vagy az egykori kormányoldalon” múlik, vagyis bármikor lehet realitás. Ehhez azonban hozzátette, április 30-ig nyitva van minden kérdés, így előfordulhat az is, hogy ismét egymásra talál az MSZP és az SZDSZ.

Szerinte ugyanakkor a legfontosabb kérdés nem az, hogy a szocialisták és a szabad demokraták összeborulnak vagy sem, hanem az, hogy a magyar gazdaság bajban van. Olyan vita folyik, amelyet ma Magyarország nem engedhet meg magának. Kiszámíthatóságra és stabilitásra van szüksége nem csak a jobboldalnak, hanem a baloldalnak is – jelentette ki a frakcióvezető.

Navracsics úgy vélte: ha 2010-ben lesznek a választások, akkor is mindenképpen valódi verseny lesz. Valójában nem áll olyan jól a Fidesz, ahogyan a közvélemény-kutatási adatok tükrözik – jegyezte meg. Mint mondta, az a 3,3 millió ember, aki igennel voksolt a népszavazáson, nem automatikusan Fidesz-szavazó, sőt a plusz egy millió egy része nem is biztos, hogy szimpatizál a Fidesszel, ezért most a párt felelőssége, hogy bebizonyítsa, méltó a hosszabb távú támogatásra is.

Navracsics Tibor kérdésre azt mondta, egy, a Fidesz által benyújtott konstruktív bizalmatlansági indítvány elég nagy valószínűséggel sikertelen lenne, azt biztos, hogy az MSZP-ben és az SZDSZ-ben is elutasítanák.