Hétvégén kánikula várható

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 31 és 35 fok között alakul.

URLguru

További hasznos weblapokat szeretne a témában? Esetleg Ön osztana meg másokkal érdekes linkeket? Kattintson az URLguru.hu oldalra!

Előrejelzés az ország területére szombat estig: többnyire derült, száraz idő várható, legfeljebb szombaton késő délután északnyugaton növekszik meg helyenként a gomolyfelhőzet, és ott egy-egy zápor, zivatar is lehet. A déli szél több helyen megélénkül, a Dunántúlon helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 31 és 35 fok között alakul.

A Kelet-európai-síkság déli területei felett ciklon található. Hatására Ukrajna, Fehéroroszország, valamint Dél-Oroszország nagy részén sok a felhő, esik az eső, záporeső, és a hőmérséklet csúcsértéke csupán 18 és 23 fok között alakul. Ciklon örvénylik az Északi-tenger felett is. A ciklon Európa északnyugati partvidéke mentén húzódó hidegfrontja előtt igen meleg levegő áramlik a kontinens délnyugati, déli és középső területei fölé.

Spanyolországban 35, 38 fokot mérnek, és a Földközi-tenger menti országokban is mindenütt 30 fok fölé melegszik fel a levegő. Az említett hidegfront szombat estig még nem éri el a Kárpát-medencét, meleg, többnyire száraz levegő alakítja időjárásunkat. A hétvégén kánikula várható.