Maratoni nyomozás: négy év után sincs gyanúsított az expóügyben

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Csaknem négy év elteltével továbbra sincs gyanúsítottja a sanghaji világkiállítás ügyében hivatali visszaélés, valamint csalás bűntettének gyanúja miatt indult nyomásnak – írja a Magyar Nemzet.

Június 7-éig meghosszabbították a nyomozás határidejét, ami újra meghosszabbítható a még szükséges nyomozási cselekmények függvényében – közölte a Fővárosi Főügyészség a lap szerint.   

A Magyar Nemzet felidézte, hogy a rendőrség még tavaly decemberben az üggyel összefüggésben nyolc eljárást szüntetett meg bizonyíték hiányában, ugyanakkor az expóra kiírt közbeszerzési pályázattal, valamint a Miniszterelnöki Hivatal által kötött megbízási szerződésekkel összefüggésben tovább nyomoznak.

A lap utalt arra, hogy 2007-ben a szocialista kormány szerződést kötött a világkiállítás szervezőjével az expó magyar részvételéről. Kiderült, hogy a házigazdákénál jóval drágább, 1,2 milliárd forintról szóló megállapodás született, amelynek értelmében az MSZP közeli Genexpo Kft. végezhette el a munkát.

A Kehi vizsgálatai feltárták, hogy a vállalattal kötött szerződés kirívóan hátrányos volt az államnak – tette hozzá a beszámoló.