Mit ehetünk még egyáltalán, ha szinte minden rákkeltő?

Mit ehetünk még egyáltalán, ha szinte minden rákkeltő?

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
HVG

A csirkehús és a hal sem biztosan veszélytelen, csak éppen kevésbé kutatták a rákkeltő hatását.

A HVG annak jár utána e heti számában, hogy mi következik az Egészségügyi Világszervezet figyelmeztetéséből, azaz hogyan került a szalámi ugyanabba a veszélyességi csoportba, mint például a dohányzás.

Ennek ellenére sokféle ennivaló nyugodtan fogyasztható, csak éppen érdemes ügyelni arra, ami voltaképp természetes: semmiből se túl sokat, semmiből se silányat. Mert az egyébként továbbra is rejtélyes rákkeltő hatások mellett sok élelmiszer más veszélyeket is hordozhat: baj lehet a permetezőszerekből, az állatgyógyszerekből, de még a tengerszennyezésből is. Ráadásul a magyarok különösen fogékonyak a nyelőcsőrákra és néhány társára.
 
Részletek a csütörtökön megjelenő HVG címlapsztorijában. 

©