Orbán szerint semmi kivetnivaló abban, hogy egy magyar falu fellázadt néhány menekült gyerek ellen

Orbán szerint semmi kivetnivaló abban, hogy egy magyar falu fellázadt néhány menekült gyerek ellen

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

A miniszterelnök szerint annyit hazudtak már a magyaroknak migránsügyben, hogy nem hiszik el, ha azt mondják nekik, csak gyermekek érkeznének.

A tallinni uniós csúcsra érkező Orbán Viktor magyar újságíróknak nyilatkozva arra kérdésre, hogy mit gondol arról, hogy Tolna megyei Őcsényben a helyiek tiltakoztak migráns gyermekek táboroztatása ellen, kijelentette: "semmi kivetnivalót" nem talált benne.

Nem akarnak az emberek migránsokat befogadni, "nem akarnak az országba és nem akarnak a falujukba". "Annyit hazudtak már nekik migránsügyben, hogy nem hiszik el, hogy csak gyerekek fognak jönni" – monta.

Mint mondta, "a magyar ember szereti a gyerekeket", és az elesetteket mindig szívesen segíti, de "annyit hazudoztak migránsügyben, hogy ha azt mondják, hogy gyerekek fognak jönni, arra azt mondja a magyar: először gyerekek, aztán a szülők, aztán családegyesítés, és ott vagyunk a bajban".

Nagyon helyes, hogy határozottan, hangosan és érthetően fejezték ki a véleményüket – jelentette ki a kormányfő.

Őcsény az a magyar település, ahová a Migration Aid és Fenyvesi Zoltán panziós vitt volna néhány oltalom alatt álló menekült családot pihentetni, de a falu fellázadt, bezárkózott, az egészből nem lett semmi. Végül a polgármester is lemondott a kialakult helyzet miatt.

A csütörtöki Kormányinfón Lázár is beszélt az őcsényi helyzetről, szerinte ilyenek vagyunk mi, magyarok.

Hozzászólások