Polt most villámgyorsan lépett: kérte Czeglédy mentelmi jogának felfüggesztését

Polt most villámgyorsan lépett: kérte Czeglédy mentelmi jogának felfüggesztését

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem tudni, hogy az előzetesből szabadult jelölt meddig maradhat szabadlábon.

Polt Péter legfőbb ügyész kezdeményezte Czeglédy Csaba mentelmi jogának felfüggesztését a Nemzeti Választási Bizottságnál. A lépés várható volt: Czeglédy csütörtökön szabadult az előzetes letartóztatásból, miután jelöltsége miatt mentelmi joga van, ám a megyei ügyész azonnal kérte, kezdeményezzék mentelmi jogának megvonását.

Az ügyben délután kettőkor dönt a Nemzeti Választási Bizottság. Czeglédyvel beszéltünk délelőtt, azt mondta, nem tudja, meddig marad szabadlábon, de szerinte rögtön az NVB döntése után nem viszik el, erről majd a bíróságnak kell döntenie. Az ügy precedens értékű, így nem tudni pontosan, mi fog történni. Czeglédy azzal érvel, nem akar szökni vagy elrejtőzni, így nem volna szükség előzetesbe helyezni.

Czeglédy első útja a HírTV stúdiójába vezetett, ahol arról beszélt, arra akarták rávenni, valljon Gyurcsányra.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatósága bűnszervezetben, üzletszerűen, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt indított nyomozást, amelyet a Csongrád Megyei Főügyészség felügyel. A nyomozásban Czeglédy Csabát több mint hatmilliárd forint vagyoni hátrányt okozó, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Hozzászólások