Schmitt Pál arra kéri Karácsonyt, mondjon igent a budapesti atlétikai vébére

Schmitt Pál arra kéri Karácsonyt, mondjon igent a budapesti atlétikai vébére

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
T. R.
Tetszett a cikk?

A Nemzet Sportolói nevében szólalt meg a korábbi sportoló, bukott köztársasági elnök.

A nemzet sportolói arra kérik Budapest új vezetőit, hogy járuljanak hozzá a Nemzetközi Atlétikai Szövetség által Budapestnek ítélt 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezéséhez - tájékoztatta a nemzet sportolói nevében Schmitt Pál szombaton az MTI-t.

A közlemény szerint a Nemzet Sportolója címet viselő

Meggyőződésük, hogy a nagy világversenyek rendezése nemcsak Magyarország jó hírét kelti, hanem fokozza a fiatalok érdeklődését a sport iránt, és a magyarok jó szereplésén keresztül hozzájárul az egészséges hazaszeretet erősítéséhez is - írta.

Hozzátette, Budapest ebben az évben Európa sport fővárosa volt, és bizonyította azt is, hogy a legkülönbözőbb sportágakban képes nagy versenyeket rendezni.

Büszkék vagyunk rá, hogy szeretett fővárosunk, Budapest és más nagyvárosok is az országban számos nagy világverseny megrendezésével hozzájárultak hazánk jó híréhez, nemzetközi megbecsültségéhez - olvasható a közleményben.

Arról, hogy lesz-e atlétikai stadion, és így atlétikai vébé 2023-ban, Budapest új vezetése dönt, még novemberben egy közgyűlésen. Amikor Karácsony Gergely főpolgármester a héten Orbán Viktornál járt egy kormányülésen, időt kért az ügyben.

Orbán Viktor ezt követően pénteki rádióinterjújában azt mondta, sok fájdalmas dolgot kellett lehúznom (az elképzelt fejlesztések listájáról – a szerk.), nem volt kellemes ez a délelőtt, álmokat kell feladni.” Kifejezetten az atlétikai stadionról azt mondta Orbán, várnak Karácsonyra és a közgyűlés döntésére. Sokan megmozdultak az ügyben a miniszterelnök szerint, Baji Balázs atléta kezdeményezére utalt ekkor a miniszterelnök. „Izgalmas hetek előtt állunk” – mondta akkor Orbán. (Megjegyezzük, Debrecen korábban jelezte, készek befogadni a vébét, de ehhez a nemzetközi szövetség döntése is kell.)

Hozzászólások