Egyetlen nap alatt közel 3500 esetben riasztották a mentőket

Egyetlen nap alatt közel 3500 esetben riasztották a mentőket

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A szolgálat fokozott balesetveszélyre figyelmeztet.

Az elmúlt 24 órában jelentősen megnőtt az elesésből származó sérülések száma, és súlyos közlekedési balesetek, karambolok, gázolások is történtek – közölte az Országos Mentőszolgálat.

A mentőket egyetlen nap alatt 3411 esethez riasztották, a fővárosban több mint ezer esetet láttak el a mentők, különösen az elesések miatti végtagtörések száma emelkedett.

A sérülteket a fővárosban öt traumatológiai centrum látja el folyamatosan, fennakadás nélkül – olvasható Győrfi Pál közleményében.

A Népszava ugyanakkor péntek reggel azt írta, hogy Budapesten ismét akadozott a végtagtörött sérültek ellátása, ugyanis a Honvédkórház sürgősségije péntek óta nem fogadott ilyen beteget.

A Honvédelmi Minisztérium nem sokkal délután öt óra után egy közleményt adott ki, amelyben azt írták, a Honvédkórház Sürgősségi Centruma a szakmai kompetenciájába tartozó traumatológiai sérültek ellátását nem mondta le, továbbra is 24 órában biztosítja az ellátást, mindössze azon betegek fogadását függesztették fel december 6-án 20 óráig, akiket más kórházak is el tudnak látni.

Hozzászólások