Nincs mindig meleg víz a Szent János Kórház sztrókcentrumában

Nincs mindig meleg víz a Szent János Kórház sztrókcentrumában

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A minisztérium szerint a fűtési rendszer felújítása miatt van az egész.

Esténként és hétvégente alig van meleg víz a budapesti Szent János Kórház sztrókcentrumában, így az osztályon fekvők nem tudtak tisztálkodni – tudta meg egy ott kezelt beteg hozzátartozójától az RTL Klub Híradója. A műsor stábja meg is látogatta az egészségügyi intézményt, ahol rejtett kamerával forgattak.

A riportban a neurológiai osztály egyik dolgozója elmondta: nyár óta gyakran előfordul a probléma. „Ha alattunk a kórtermekben nincsenek a gégészeten – hétvégén fordul néha elő, hogy annyira kiürítik az osztályt –, akkor nagyon nehezen jön fel ide a meleg víz.” Azt is hozzátette: van, hogy húsz-harminc percen át kell engedni a vizet, hogy végre meleg legyen.

A stáb a folyósói mosdókban hétfőn is azt tapasztalta, hogy a csapokból nem meleg, csak langyos víz folyt.

A Híradónak az Emberi Erőforrások Minisztériuma azt írta, a fűtési rendszer felújítása miatt tapasztalható a probléma. „Időszakonként szükséges a régi rendszerek lekapcsolása az átálláshoz”, amit leginkább a hétvégékre időzítenek.

Az RTL Klub úgy tudja, volt olyan beteg, akit a családja hazavitt megfürdetni. A minisztériumnak ilyen esetről nem volt tudomása.

A riportban emlékeztettek: két és fél éve, ősszel fűtés nem volt a János kórház épületeiben, a dolgozók arról panaszkodtak, hogy éjszakánként 9 fokig süllyedt a hőmérséklet.

Hozzászólások