Beperli a Pesti úti idősotthont az egyik áldozat családja

Beperli a Pesti úti idősotthont az egyik áldozat családja

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A család arra panaszkodott, az idős asszonyt elhanyagolták az otthonban.

Kártérítési pert indított az egyik Pesti úti Idősek otthonában elhunyt hozzátartozó fia - írja a Ripost. Csüri Krisztián azért fordult ügyvédhez, mert álláspontja szerint édesanyja november óta egyre embertelenebb körülmények között élt az otthonban, elmondása szerint állapota rohamosan romlott és hagyták kiszáradni, éhezni, szomjazni, míg végül elhunyt.

Csüri Futó Barnabás ügyvédet bízta meg, aki a lapnak azt mondta, a nőről készült felvételek, a kórházi kezelés iratai és halála körülményei alapján súlyosnak látja a helyzetet. Futó szerint a körülmények miatt visszajár az otthonnak fizetett havi 80-90 ezer forint egy része, és sérelemdíj is megilleti őket.

Az a cikkből nem derült ki, hogy az elhunyt idős nő koronavírusos volt-e vagy sem. A Pesti úti Idősotthon több mint 300 lakója kapta el a vírust, 49 ember meghalt. Az ügyben kormányhivatali vizsgálat és nyomozás is folyik. Közben Kásler Miklós miniszter a Parlamentben korábban arról beszélt, az otthonból kórházba szállítottak 97 százaléka dehidratált volt, csaknem minden második emberen találtak felfekvést.

Ez a teljes elhanyagolás jele

– jelentette ki a miniszter.

Hozzászólások