Ismét kilenc új koronavírus-fertőzöttet találtak

Ismét kilenc új koronavírus-fertőzöttet találtak

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az elhunytak száma eggyel emelkedett.

Vasárnap után hétfőn is 9 embernél igazolták a koronavírus-fertőzést, így 4553-ra nőtt azok száma Magyarországon, akiknek a szervezetében a járvány kezdete óta kimutatták a kórokozó jelenlétét – derül ki a Koronavirus.gov.hu oldalról.

Az elmúlt napon elhunyt egy 77 éves idős nő, ezzel a COVID-19 betegség halálos áldozatainak száma 598-ra emelkedett.

Az aktív fertőzöttek hétfőn 534-en voltak, hattal többen, mint egy nappal azelőtt.

A kórházban ápolt koronavírusos betegek száma eggyel emelkedett, 75-re. Gépi lélegeztetésre továbbra is 7 páciens szorul.

Gyógyultnak a járvány kezdete óta 3415 embert nyilvánítottak.

A kormányzati tájékoztató oldal számlálója szerint hétfőn mindössze 1170-nel emelkedett az elvégzett laborvizsgálatok száma, eddig összesen 348 132 mintavétel történt.

Hatósági házi karanténban 7742 ember tartózkodott a hét első napján, 85-tel több, mint vasárnap.

Az operatív törzs most is figyelmeztetett arra, hogy a járvány továbbra is jelen van és több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van. Felhívták a figyelmet a beutazási és a házikarantén-szabályok betartására is. Megjegyezték továbbá, hogy az általános szabályok változatlanok: továbbra is viselni kell a maszkot az üzletekben, a tömegközlekedési eszközökön, és még mindig nem tartható olyan zenés, táncos rendezvény, amelyen 500-nál többen vennének részt. Kiderült: mégis tovább halasztják az Apostol augusztus végére tervezett arénakoncertjét is.

Hozzászólások