Főpolgármester-helyettes a budapesti tesztelésekről: 21 ezerből 816 volt pozitív

Főpolgármester-helyettes a budapesti tesztelésekről: 21 ezerből 816 volt pozitív

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nincs tudomása a fővárosi önkormányzatnak olyan idősotthonról, ahol a járvány erősebben jelen lenne.

 A főváros által szeptember óta elvégzett 21 ezer PCR-teszt 816 esetben mutatott ki fertőzést, az adatokból az látszik, hogy a budapesti új esetek száma lakosságarányosan az országos átlag alatt van – mondta Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes egy csütörtöki online háttérbeszélgetésen.

Kiss elmondta, jelenleg nincs tudomásuk olyan idősotthonról, ahol a járvány erősebben jelen lenne, gócpont alakult volna ki. Az idősotthonokban dinamikusan csökken a fertőzött ellátottak száma. A gyógyultak aránya pedig jelentős mértékben növekedett. Ebből is látszik, hogy a járvány második hulláma talán most már  lecsengőben van az idősotthonaikban.

A fővárosi önkormányzat és több kerület tájékoztatási kampányáról szólva elmondta, az a fővárosi adófizetőknek 22 millió forintba - plusz áfába - kerül. Jövő hét elejétől már buszokon, a járművek padlóin, szelektív hulladékgyűjtőkön és szemátszállító járművek oldalán is lesznek tájékoztató matricák.

A kampánnyal a fővárosiak figyelmét hívják fel azokra közszolgáltatásokra, amelyek veszélybe kerülhetnek a koronavírus-járvány, a gazdasági válság és a kormányzati megszorítások miatt – mondta Kiss Ambrus, kiemelve: az iparűzési adó elvonása következtében a főváros fizetésképtelenné válhat november végére.

A Lánchíd felújításának drágulására vonatkozó kritikákra reagálva azt mondta, nem értik a bírálatokat, ugyanis a híd rekonstrukciójára vonatkozó két pályázat műszaki tartalma nem hasonlító össze egymással. Szerintük a korábbi pályázat megvalósítása drágább lett volna – mondta Kiss Ambrus.

2021-et kell kihúzni valahogy - Ellenzéki polgármesterek mutatták be a terveiket

Az önkormányzatok helyzetéről tartott konferenciát a Republikon Intézet. Kiderült, hogy a megyei jogú városok vezetőinek találkozói után a polgármesterek attól tartanak, a kormány több hatáskört elvon tőlük, abban pedig teljes az egyetértés, hogy a legnehezebb év most következik.

Hozzászólások