szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az eredményes fizetési alkudozás nem ördöngösség. Csak a megfelelő helyen, a megfelelő időben kell a megfelelő érvekkel előállni. Ha új állásra pályázunk általában az elhelyezkedési megbeszélések végén.

Először is meg kell győződnöd róla, hogy a szóban fogó állás valóban az, amire vágysz, de legalább is az, amit elfogadsz, s amit biztosan nem utálsz. Van egy jelentőségteljes kifejezés: Van az a pénz… S persze így folytatódna: amiért még ezt is elvállalom. Mindennek megvan az ára, de van, hogy nincs az a pénz… Hogy mikor van, amikor nincs - arra jó figyelni.

Fontos, hogy sohase hozakodj elő a fizetéssel addig, amíg a munkaadó azt meg nem tette. Azt kell ugyanis demonstrálnod, hogy a munka és a cég értékei, az ott kínált lehetőségek, amelyek miatt az állást vállalod, nem pedig a lóvé.

Légy biztos a saját értékeidben, aztán mutasd be a munkaadónak, hogy mi az, amit tőled remélhet. Ne vidd túlzásba az öntömjénezést, még a végén elhiszik, s akkor mi lesz veled, ha megkapod az állást.

Ha megkaptad az első ajánlatot a munkaadótól, ne vágj rá semmiféle megjegyzést. Válaszolj megfontoltan, vagy kérj gondolkodási időt és azután ismertesd az álláspontodat. Hosszabban vacillálni csak akkor szabad, ha az ajánlat nagyon messze van az elképzeléseidtől, s remény sincs a jelentős közeledésre. Ilyenkor valóan számba kell venned, hogy a feladat, a lehetőségek elég értéket képviselnek-e számodra ahhoz, hogy engedj a pénzből. Egyébként a válaszodban adj meg egy intervallumot, amelyben el tudnád képzelni a fizetésedet, vagy mondj be egy értéket kicsivel a piaci ár felett (ez azt is jelenti, hogy ismerni kell a piaci árat), ha az átlag neked megfelelne, s nincs túl messze az ajánlattól. Az esetek többségében így megkapod, amit kérsz.

Ne emeld nagyon magasra a fizetési kívánságodat csak azért, hogy jobb fizetést kapjál. Az még ugyanis később visszaüthet. Jobb a realitás talaján állni.

Ne érezd úgy, hogy el kéne fogadnod az első ajánlatot. Sőt tárgyalj keményen, ha az, amit kínáltak nem felel meg a feladatnak.

Ne légy agresszív a tárgyalások során, ha meg akarsz kapni egy bizonyos fizetést. A puha, de türelmet kívánó technikák rövid és hosszú távon egyaránt kifizetődőbbek.

Ne csak a fizetésre koncentrálj, hanem az egész fizetési csomagot nézd, s a többi körülményt is gondosan mérlegeld.

Próbáld meg felértékelni az összes körülményt: rövidebb próbaidő, magasabb beosztás, jobb munkahelyi körülmények, több prémium, több szabadság, jobb munkahelyi szociális ellátás, stb. És ezt is vedd figyelembe, ha a fizetésed nem lehet annyi, mint amit reméltél.

A fizetési tárgyalást ne tedd „ki kit győz le” presztízs-játékká. Így ugyanis csak veszíthetsz. Főleg anyagiakban, de akár az állásra is keresztet vethetsz.

Ne fogadd el az első megfelelő fizetési ajánlatod, ha nem tetszik igazán a cég vagy a munkakör.

Kérd el az ajánlatot írásban is, s aztán a hivatalos papírral a párnád alatt aludj egyet az egészre.

hvg.hu Karrier

Ismerd meg a piaci árfolyamod, mielőtt pénzről alkudoznál!

Van, hogy az ember talál egy vonzó állást, megfelelőek a feltételek, jó a feladat, tűrhető az elhelyezés, a potenciális főnökök és kollégák is elfogadhatónak mutatkoznak, de még ott van a pénz, ami mindent felboríthat. Mit lehet tenni, ha nem ismerjük pontosan saját piaci árfolyamunkat, s a munkaadó fizetési lehetőségeit?

Gazdaság

Nyilvánossá válnak a vezetői fizetések

Brigitte Zypries német igazságügy-miniszter a kormány elé terjesztette sokat vitatott törvénytervezetét, amelyben köteleznék a tőzsdén jegyzett vállalatokat, hogy hozzák nyilvánosságra a menedzserek fizetését.

hvg.hu Gazdaság

Fizetési ranglista: a magyar bérek lemaradtak

Csökkennek a fizetések közötti különbségek Európában, miután a leggazdagabb államok alkalmazkodtak a bérversenyhez, a szegényebb országokban pedig a gazdasági növekedés és a külföldi tőke beáramlásának fokozódása miatt nőttek a keresetek – írja legfrissebb jelentésében az Európai Munkáltatók Szövetsége (FedEE). A magyar bérek a lista utolsó előtti csoportjában találhatók.

hvg.hu Karrier

Fizetéskalkulátor: a pesti informatikusok nettó 240 ezret keresnek

A NetAcademia Oktatóközpont az informatikában dolgozó szakemberek számára elindította „FizuFigyelő” nevű ingyenes fizetéskalkulátor szolgáltatását. A cég honlapján elérhető fizetésszámoló program az informatikusok bér- és juttatás szintjéről ad tájékoztatást, méghozzá beosztásra, földrajzi helyre, illetve cégméretre lebontva.

Egy osztrák tévé hatszor kérdezte meg Varga Judittól, miért nincs időbeli korlátja a felhatalmazási törvénynek

Egy osztrák tévé hatszor kérdezte meg Varga Judittól, miért nincs időbeli korlátja a felhatalmazási törvénynek

Az IKEA 100 milliós adományt ajánl a járvánnyal küzdő önkormányzatoknak

Az IKEA 100 milliós adományt ajánl a járvánnyal küzdő önkormányzatoknak

Kína és Oroszország gőzerővel nyomja a népbutítást koronavírus-ügyben

Kína és Oroszország gőzerővel nyomja a népbutítást koronavírus-ügyben