szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az a cél, hogy a nők foglalkoztatottsága Magyarországon 2010-re elérje az 53,2 százalékot - mondta Rauh Edit szakállamtitkár, aki Lamperth Mónika szociális és munkaügyi miniszter gondolatait tolmácsolta a nők munkaerő-piaci helyzetéről rendezett konferencián.

A nők a munkaerőpiacon a versenyképesség és fejlődés érdekében című, a parlamentben sorra kerülő nyílt tanácskozást az Országgyűlés foglalkoztatási és munkaügyi bizottsága, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium, valamint a Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség szervezte.

Míg a nők aránya a magyar társadalomban magasabb a férfiakénál, ez a munkaerőpiacon fordítva van, ami nagyrészt a gyermekvállalással hozható összefüggésbe. A nők foglalkoztatottsága 40-50 év körül éri el a csúcspontot, később rohamosan csökken.

Az egyik legfőbb célkitűzés, hogy Magyarországon is megvalósuljon a gyakorlatban is az egyenlő munkáért egyenlő bért uniós irányelve - hívta fel a figyelmet a miniszter, illetve az esélyegyenlőségi szakállamtitkár. A konferencián átadták a női karrierfejlesztési szövetség által a Legjobb női munkahely - 2007 című pályázatra kiírt díjakat. A három fődíjat a Dm Kft. német érdekeltségű kozmetikai cég és üzletlánc, a Paksi Atomerőmű, valamint a GE Hungary Zrt. Helthcare Division cégek kapták.

A hagyományteremtő célzattal kiírt pályázat fővédnöke Vladimir Spidla, az Európai Bizottság tagja, védnökei Gurmai Zita, illetve Járóka Lívia EP-képviselők voltak.

MTI Karrier

Melyek a legjobb egyetemi képzések Magyarországon?

A hallgatók elégedettek a műszaki, informatikai és természettudományos képzésekkel: e szakok jól hasznosítható tudást és piacképes diplomát adnak a hallgatóknak, s bekerülni sem túl nehéz - derült ki az Educatio Társadalmi Szolgáltató Kht. felméréséből.

MTI Karrier

Új munkahelyek: 260 millióra lehet pályázni

Közzétették a Szociális és Munkaügyi Minisztérium honlapján az új munkahelyek támogatására kiírt idei pályázat feltételeit, egy-egy munkahely létesítéséhez legfeljebb 1,5 millió forint nyerhető el, egy-egy pályázó 260 millió forinthoz juthat hozzá.

MTI Karrier

Rákaptak a kölcsönzött munkavállalókra a cégek

Egyre nagyobb a cégek igénye a kölcsönzött munkavállalók iránt, erre utal az is, hogy míg 2002-ben 210 cég foglalkozott munkaerő-kölcsönzéssel, 2006-ban már 710. A kölcsönzött munkavállalók létszáma 2006-ban három és félszer volt több, mint 2002-ben.

hvg.hu Karrier

Szakmák, amelyek jó karban tartanak

Hogyan őrizzük meg jó kondíciónkat, legyünk fittek és egészségesek akkor is, ha egész nap az irodában ülünk, és nincs időnk testmozgásra? Jó tanácsok helyett az egyik külföldi internetes oldal összegyűjtötte azokat a szakmákat, amelyek átmozgatnak.

Olyasmi történhet Fehéroroszországban, amire még sohasem volt példa

Olyasmi történhet Fehéroroszországban, amire még sohasem volt példa

Videó: D. Csaba a gyilkosság helyszínen mutatta meg, hogyan ölte meg a gödöllői vállalkozót

Videó: D. Csaba a gyilkosság helyszínen mutatta meg, hogyan ölte meg a gödöllői vállalkozót

Már csak ez hiányzott 2020-ra: kezdődik a parlagfűszezon

Már csak ez hiányzott 2020-ra: kezdődik a parlagfűszezon