Szabadság és kiküldetés: miből mennyi jár?

Utolsó frissítés:

Mikor köteles ügyeleti díjat fizetni a munkáltató? Hogyan számítják a szabadságát a prémiuméves óvónőnek? Olvasóink kérdéseire Viszló László ügyvéd és munkajogi szakértő válaszol.

Amennyiben a munkahelyem egy része vidékre költözik, és hetente több napot ott kell töltenem, milyen költségeimet kell a munkáltatómnak fedeznie? Ha például ott alszom, akkor köteles-e ügyeleti díjat fizetni nekem?

Kiküldetés esetén, a jogszabály alapján járó költségtérítésen túlmenően a munkáltató köteles a munkavállaló számára megfizetni a kiküldetés során felmerülő szükséges és igazolt többletköltségeket. Ebben az esetben a munkavállalót a munkaszerződés szerinti munkabér illeti meg. Ha az utazási idő a munkavállaló munkaidő-beosztása szerinti munkaidőn kívül esik, a munkavállaló személyi alapbére 40 százalékára jogosult. Az erre vonatkozó részletes szabályokat az 1992. évi XXII. törvényben (105. §) illetve a 278/2005 (XII.20.) Korm. rendeletben találja meg.

Prémiuméves óvónő vagyok, szabadságszámítási gondjaim vannak a munkahelyemen. Tudjuk, annyi nap jár, mint a megelőző évben, tehát óvodapedagógus prémiumosnak 46 nap. Heti 11 órát, azaz 2 X 5,5 órát dolgozom, minden kedden és pénteken. Eddig ezekre a napokra vettem ki szabadságot, ha kellett, azaz összesen heti kettőt. Most azt a tanácsot kapta a főnököm, hogy a 11 óra tulajdonképpen napi 2,2 óra lenne, tehát egy hétre nem 2, hanem 5 nap szabadságot kell kivennem. Szerintünk, ha 2 napot dolgozom - és azt ledolgozom - hetenként, akkor 2 nap szabadság jár egy hétre. 

A szabadság kiadásánál a munkarend szerinti munkanapokat kell figyelembe venni. Ha a munkaidő-beosztás heti kettőnél több pihenőnapot biztosít, akkor a szabadság kiadása tekintetében a hét minden napja munkanapnak számít (kivéve a munkavállaló 2 pihenőnapját és a munkaszüneti napokat). Ennek megfelelően egy hétre 5 nap szabadságot kell kivennie.

A cikk folytatása az Adózónán olvasható.