Synergon: itt vannak az első félév eredményei

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

Az értékesítés árbevétele 2009 első félévben 8.

Az értékesítés árbevétele 2009 első félévben 8.402 millió forintot ért el, 27%-kal haladva meg a 2008 első félévit.  A növekedésben a magyarországi leányvállalatok növekvő bevétele volt meghatározó, ami 2009 első félévben mintegy 31%-kal haladta meg az előző év hasonló időszakának értékét. Az árbevételen belül a szolgáltatástartalom magas értéket, 73%-ot ért el.

A Csoport konszolidáltan 205 millió forint üzemi eredményt ért el 2009 első hat hónapjában, ami több mint 600 millió forintos javulás az előző évi eredményhez képest. 

A pénzügyi műveletek nettó vesztesége 17 millió forint volt, melyben a lezárt és nyitott saját részvény határidős ügyletéből eredő 113 millió forint nyereség, a devizás határidős ügyletek veszteségei, illetve az EURO-ban és USD–ben szerződött beszerzések és teljesítések értékelési különbözetei tükröződnek.

A Csoport konszolidáltan 40 millió forint adózott eredménnyel zárta az első félévet, amelyhez legjelentősebben, 52 millió forint pozitív eredménnyel az Infinity a.s járult hozzá. 

A Csoport működéséből származó nettó cash-flow 2009. első félévben 378 millió forint volt. A működés eredményességét jelzi, hogy az elsődleges tevékenységből az időszak eredményében 310 millió forint folyt be.

Lazarovits Márk, a társaság vezérigazgatója elmondta: „A második negyedévben érezhetőbbé vált a gazdasági válság hatása: a pályázati lehetőségek szűkültek, élesedett az egy-egy projekt elnyeréséért a verseny, illetve projekteket állítottak le, halasztottak el. A nehéz piaci körülmények ellenére üzleti eredményünk 616 millió forinttal emelkedett az első félévben az előző év hasonló időszakához viszonyítva. Figyelembe véve, hogy a második negyedév általában a gyengébben teljesítő időszakok közé tartozik, úgy vélem, ez igen kedvező eredménynek számít. Csehországi leányvállalatunk ebben az időszakban is számottevően hozzájárult a Csoport eredményéhez."

Hozzászólások