Nem ment jól a TVK-nak

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Veszteséggel zárta az elmúlt évet a tiszaújvárosi Tiszai Vegyi Kombinát (TVK), a vegyipari cég a magyar számviteli szabályok szerint mínusz 9.319 milliárd forint adózott eredménnyel és 196 milliárd 747 millió forint mérlegfőösszeggel zárta 2011-et, a cég a közgyűlés döntése szerint nem fizet osztalékot.

A Mol csoporthoz tartozó, tőzsdén jegyzett társaság keddi éves közgyűlésén a részvényesek a nemzetközi számviteli szabvány (IFRS) szerint 209 030 millió forint mérlegfőösszeggel és mínusz 11 226 millió forint eredménnyel fogadták el az igazgatóság beszámolóját.

A közgyűlési előterjesztés szerint a TVK Nyrt. számára a 2011-es év a külső környezet rendkívüli kihívásaival terhelt időszak volt, ugyanakkor az eurózóna jelentősen romló gazdasági kilátásai ellenére a társaság még ebben a helyzetben is megtartotta vevőit, a felügyelőbizottság értékelése szerint a társaság eddig megtett erőfeszítései biztosítják, hogy amikor a recesszió szorítása enyhül, a TVK versenyképességét megőrizve továbbra is a régió meghatározó piaci szereplője legyen.

A vegyipari cég árbevétele tavaly  411 milliárd 462 millió forint volt, szemben a 2010-es 365 milliárd 185 millió forinttal.

A közgyűlés újraválasztotta Mosonyi Györgyöt a TVK igazgatóságának elnökévé, akinek előző megbízatása április 19-én jár le. Beválasztották az igazgatóságba Pethő Zsoltot, aki 2011 júniusától tölti be a TVK vezérigazgatói posztját. Mindkettőjük megbízatása öt évre szól.