Körvonalazódik a HTC állami megsegítése?

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Gyorsan meghallgatásra lelhet több tajvani illetékes segélykiáltása, de még nem tudni biztosan, segít-e az állam a keményen küzdő HTC-nek.

Legutóbb a szigetország központi bankjának kormányzója hívta fel a kormányzat figyelmét: a mobiltelefon-gyártó hóna alá kellene nyúlniuk, mert a HTC az – amúgy csökkenő – tajvani export egyik motorja. Ezért aztán egészséges működése alapvető fontosságú a helyi gazdaság felpörgetése szempontjából.

Ennek egyik mutatója, hogy a HTC a szigetország legnagyobb exportőre jelenleg. Eközben a kivitel ötödik hónapja csökken, júliusban 11 százalékkal volt alacsonyabb az egy évvel korábbinál. Helyi sajtójelentések szerint a tajvani gazdasági tárca máris dolgozik egy terven a HTC támogatására.

A HTC profitjának csökkenését az elmúlt negyedévekben Samsung és Apple vállalatokkal vívott verseny felpörgése is okozta – írta korábban a computerworld.hu. A cég eredetileg a második negyedévre az árbevétel stabilizálódását prognosztizálta az új HTC One széria elindítása miatt, de júniusban a vállalat a várakozásait csökkentette, mivel az európai eladások a várhatónál alacsonyabbak voltak, illetve az USA-ba történő szállítás is késlekedett, köszönhetően a szabadalmi harcoknak az Apple cégóriással. A tajvani társaság a nyár folyamán bezárta a brazil és a dél-koreai vállalatát is, mert súlyos veszteségekkel működtek és mindössze egy-egy értékesítési irodát hagyott hátra