OBI lesz több Bricostore-ból

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Négy áruházzal gyarapodik az OBI-hálózat, miután a cég kibérel három egykori Bricostore barkácsáruházat, egyet pedig márciusban megnyit Győrben - írta a Világgazdaság.

Az OBI három főváros-környéki egykori Bricostore áruházat bérel ki a Bricostore Hungária Ingatlan Kft.-től - közölte a VG.

A jelenleg 24 áruházzal rendelkező OBI Hungary Retail Kft. a fóti, budakalászi és a soroksári Bricostore üzemeltetője lesz, így Budapesten és vonzáskörzetében rövidesen nyolcra emelkedik az OBI áruházak száma, csak éppen azt nem tudni, mikor. A német anyacég ugyanis a lap szerint addig nem ad tájékoztatást, amíg a Gazdasági Versenyhivatal nem engedélyezi a hálózatbővítés ilyetén módját.

Ugyanakkor más módon is bővül az OBI-hálózat. Március hetedikén nyílik meg Győrben a cég 25. barkácsáruháza, amely 8200 négyzetméterén 70 alkalmazottnak biztosít munkát.

A nyitás csaknem egy évet csúszik, hiszen a 2111 októberében a budapesti Köki Bevásárlóközpontban avatott kétszintes, összesen 13 ezer négyzetméteres OBI áruház megnyitóján Christoph Wackerbauer, az OBI Hungary Retail Kft. ügyvezető igazgatója úgy tájékoztatta a VG-t, hogy a huszonötödik egység 2012 második negyedévétől várja a vásárlókat Győrben.