Az Uber már csak ellenőrzött utasokat fogad?

Az Uber már csak ellenőrzött utasokat fogad?

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A Népszabadság szerint az Uber-alkalmazáson keresztül most már csak azok rendelhetnek autót maguknak, akik korábban regisztráltak a hálózatban. Kipróbáltuk, és úgy tűnik, valóban nem mindenkinek közvetítenek sofőrt.

Az Uber a cég sofőrjeit sújtó kormányrendelet pénteki életbe lépése után szombaton olyan üzenetet küldött a vele kapcsolatban álló sofőröknek, amely szerint biztosítanak mindenkit arról, hogy számíthatnak a támogatásukra, s ha vezetnek, akkor nagyon sok pénzt kereshetnek – írja a Népszabadság. Az ösztönzésre szükség is lehet, hiszen pénteken máris rendszámlevétellel büntettek egy uberest, ami a lap szerint többeket elriasztott attól, hogy folytassák.

A lap szerint az Uber szombattól csak olyan felhasználóknak engedi az alkalmazásán keresztüli autórendelést, akik már korábban is rendeltek, tehát vélhetően a "megbízható" kuncsaftoknak. Ha ez így van, akkor az arra lehet jó, hogy a BKK- és NAV-ellenőrök szúrópróbaszerű vizsgálatait kiszűrjék. A NAV-ot vezető Tállai András korábban is elmondta, hogy az Uber törölte azoknak a kollégáinak a regisztrációját, akik Uber-sofőröket ellenőriztek.

Ha valaki új tagként szeretne kocsit kapni, annak már nem megy, ezzel magunk is, meg a Népszabadság újságírója is szembesült, ilyenkor azt írja ki az alkalmazás, hogy nincs elérhető autó. Az, hogy nincs elérhető autó, annak is lehet az eredménye, hogy valóban sok Uber-sofőrt elriasztott az új szabályozás, amely már rendszámlevétellel bünteti a taxiszolgáltatást engedély nélkül nyújtó Uber-sofőröket.

Frissítés: A hvg.hu szerkesztőségében tettünk egy próbát: hétfőn reggel 8:51 perckor két telefonon is megnyitottuk az Uber-alkalmazást. A cég régi ügyfele simán kapott volna autót, pénteken regisztrált, a szolgáltatást még soha ki nem próbáló kollégánk azonban azt az üzenetet kapta, hogy nincs szabad autó. 

Vagyis az alábbi, pénteken készült képernyőüzenet az új kuncsaftnak továbbra is változatlan. 

©
Hozzászólások