14 milliárd forintos vagyont szerzett a kormányközeli médiaalapítvány

14 milliárd forintos vagyont szerzett a kormányközeli médiaalapítvány

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

7,6 milliárd forintra értékelték a cégeket, amelyeket önként felajánlottak a KESMA-nak, emellett 6,7 milliárd forint pénz érkezett magánszemélyektől.

Közzétette az első pénzügyi beszámolóját a kormányközeli médiát összefogó Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány – írta meg a G7. A szervezet, amelynek létrejöttét a kormány nemzetstratégiai jelentőségűnek nyilvánította, 14 milliárd forintos vagyont halmozott fel.

A portál úgy számol, hogy a kormányhoz hű lapok egykori tulajdonosai 30 milliárd forintnál is többet költöttek a médiumokra. Ehhez képest amikor ingyen felajánlották ezeket a KESMA-nak, az alapítvány könyvelői 7,6 milliárd forintra értékelték a cégeket. Az éves jelentés szerint emellett belföldi személyektől további 6,7 milliárd forint érkezett, ez a gyakorlatban követelések térítésmentes átadását jelentette.

Fontos itt kiemelni, hogy az éves beszámoló természetesen a 2018 végi állapotokat mutatja. Azóta sok változás történt: a cégeknek már nem csak közös tulajdonosa a KESMA, hanem központi irányítású váéllalatcsoportként működnek, amelynek a Mediaworks lett az uralkodó tagja.

Hozzászólások