szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nettó 150 milliárdos ajánlattal nyert Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó ZÁÉV Zrt.

A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó ZÁÉV Zrt. nyerte a budapesti atlétika-világbajnokságra készülő Nemzeti Atlétikai Stadion kivitelezésére kiírt közbeszerzést - derül ki az uniós közbeszerzési értesítőből.

A nyertes pályázó ajánlata 150 047 812 246 forintról szólt - áfa nélkül.

A 2023-as atlétika-világbajnoksághoz kapcsolódó, a Ferencváros déli részére és Észak-Csepelre tervezett létesítmények - így a stadion - felépítésére és üzemeltetésére a legutolsó információk szerint 204 milliárd forintot szán a kormány.

A ZÁÉV, ami tavaly év elején került Mészárosék érdekeltségébe egy sor állami tendaren aratott már, tavaly 6,7 milliárd forintos nyereséggel zárt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Domány András Gazdaság

Népszavazás az atlétikai stadionról: a Kúria kioktatta az NVB-t

A Kúria felülbírálta a Nemzeti Választási Bizottságot (NVB), amely a bírák szerint alaptalanul dobta vissza a budapesti atlétikai stadion felépítése elleni népszavazási kezdeményezést. Vagyis – persze csak a járványveszély elmúltával – el lehet kezdeni az aláírásgyűjtést.

Ennél menőbb oltópontot nehéz elképzelni

Ennél menőbb oltópontot nehéz elképzelni

Leszúrta unokáját egy férfi Hajdúsámsonban

Leszúrta unokáját egy férfi Hajdúsámsonban

Igazgatóváltás Balázs Péter színházában: „Itt nem politikai ügyről van szó”

Igazgatóváltás Balázs Péter színházában: „Itt nem politikai ügyről van szó”