szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Minden vendéglátó menüsorában lennie kell egy 1500 forintba kerülő egytálételnek és a forralt bor is egyenáras.

Megnyitott péntek délelőtt az adventi vásár a fővárostól az V. kerületi önkormányzat tulajdonába került Vörösmarty téren, ahol még kisvasút is van. A Vörösmarty Classic Xmas elnevezésű eseményre – amely, ahogy a hvg360 megírta, Fidesz-közelbe került – kilátogatott a Pénzcentrum, hogy felmérje az árakat.

Fidesz-közelbe került a fővárosi Vörösmarty téri karácsonyi vásár

A lap azt írta, hogy a vendéglátósok menüsorában a tavalyihoz hasonlóan most is vannak a magyar családok pénztárcájához igazodó fogások: a nagykonyhai kiállítónál elérhető lesz egytálétel 1500 forintért, a forralt bort pedig egységesen 1200 forintba kerül.

Ezen kívül mindennek meglehetősen borsos az ára. A gyűjtésből kiderül, hogy az egyszerűbb lángosok 1750-2450 forintba kerülnek, de a csirkegulyásosért már 4200 forintot kérnek. A köretek közül a kenyér a legolcsóbb – egy szelet 350 forint –, majd következik a sült krumpli (1750), a savanyúság (1800), a görög saláta és a grillzöldségek (2100). A kürtős kalácsért 2200-2600, a buborékgofriért pedig 3500-4000 forintot kell fizetni.

A komolyabb ételek ára 4500 forintnál kezdődik, ennyit kérnek el például egy csirkesaslikért. A marhapörköltért 6000, a sörrel locsolt malaccsülökért 6500, a marhaoldalasért 8500 pedig forintot kell leszurkolni.

* * * Támogatott hitel vállalkozások számára

A Széchenyi Kártya Program némileg megváltozott feltételekkel, Széchenyi Kártya Program MAX+ néven folytatódik 2023-ban. Ennek köszönhetően év végéig fix 5 százalékos kamat mellett kaphatnak kölcsönt céljaik megvalósításához a vállalkozások. Ez a jelenlegi piaci kamatozású vállalkozói hitelekhez képest 12-18 százalékos kamatelőnyt jelent. A Bankmonitor Széchenyi Hitel kalkulátorával a vállalkozások ellenőrizhetik, hogy milyen támogatott hitelt igényelhetnek.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!