Valóra vált az álom, a haldokló rajongó megnézhette az új Star Warst

Valóra vált az álom, a haldokló rajongó megnézhette az új Star Warst

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A fél világ azért drukkolt, hogy a rákban szenvedő Star Wars-rajongó, Daniel Fleetwood még halála előtt láthassa a decemberben érkező Star Wars-mozit. A Disney ezúttal szó szerint egy álmot váltott valóra, a kívánság teljesült, Daniel Az ébredő Erő egy vágatlan verzióját nézhette meg.

 

Daniel ekkor még csak a plakátnak örülhetett
©
Még be sem mutatták, de valakinek máris örök kedvencévé vált az új Star Wars-film. A rák egy agresszív formájában, orsósejtes szarkómában szenvedő Daniel Fleetwood történetét mi is megosztottuk korábban: a Houstonban élő, óriási Star Wars-rajongó férfi utolsó kívánsága az volt, hogy még a decemberi bemutató előtt láthassa Az ébredő Erőt. Fleetwood orvosai ugyanis még júliusban azt jósolták neki, hogy körülbelül két hónapja lehet még hátra. Daniel felesége, Ashley azért osztotta meg a férfi utolsó kívánságát a nyilvánossággal, hogy hátha eléri a Lucasfilmnél és a Disneynél, hogy kivételt tegyenek vele, és még életében láthassa az új filmet.

A sztori hamar bejárta a világot, az emberek külön hashtaggel (#forcefordaniel) kampányoltak a közösségi felületeken az utolsó kívánság teljesüléséért. Két, a filmben szereplő színész, a Luke Skywalkert alakító Mark Hamill, és az új részben Finn szerepében debütáló John Boyega is beállt a kezdeményezés mögé. A Disney pedig nem sokáig hezitált, Fleetwood felesége, Ashley kürtölte világgá szerdán a hírt, hogy Daniel megnézhette a film végső vágás előtti verzióját.

Ashley beszámolója szerint a filmet rendező J.J. Abrams személyesen hívta fel a párt, hogy elsőként közölhesse a fantasztikus hírt. Daniel otthonába három Disney-alkalmazott vitte el a vágatlan verziót, így zárult happy enddel az egész Star Wars-kampány legmeghatóbb története.

To all our wonderful supporters, friends, family and awesome strangers: Daniels final dream was just granted!!! Today...

Posted by Ashley Fleetwood on Thursday, 5 November 2015

A Star Wars 7-ről szóló, korábbi híreinket itt találja.