Lovakat vittek a Scala színpadára, kiborultak az állatvédők

Lovakat vittek a Scala színpadára, kiborultak az állatvédők

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

A lovak Verdi Attila című operájában lépnek színre, de az állatvédők ezzel nem értenek egyet.

Állatvédők tüntettek Milánóban a La Scala operaház pénteki szezonnyitó előadása ellen, mert Giuseppe Verdi Attila című darabjában élő állatokat is szerepeltetnek.

Az opera két döntő jelenetében, Attila színre lépésekor és a pápával való találkozóján ugyanis két ló tűnik fel a színpadon. Az állatvédők szerint a lovak nem marionettfigurák, "szabadságra van szükségük".

A rendező, Davide Livermoore hangsúlyozta, hogy csak olyan lovakat visznek fel a színpadra, amelyek már megszokták a hasonló szereplést, és egyébként sem esik bántódásuk.

Az állatvédők kedden este vonultak a színház elé, amikor premier előtt 30 éven aluliaknak mutatták be az operát. A fiatalok 10 percig tartó tapssal ünnepelték a ritka produkciót. 

A címszerepben Ildar Abdrazakov orosz basszust láthatja a közönség, Odabella szerepét a spanyol Saioa Hernández énekli. 

Az olasz rendezőt blaszfémiával is megvádolták a bemutatóval kapcsolatban, egy lombardiai polgármester levélben kérte tőle annak a bordélyházban játszódó "istenkáromló" jelenetnek a törlését, amelyben földhöz vágnak egy Mária-szobrot. 

Alexander Pereira főigazgató "a világ legjelentősebb operabemutatójának" nevezte a december 7-i premiert, amelyre más hírességek mellett Sergio Mattarella államfőt és a kormány több tagját is várják. 

A jegyek már hónapokkal előre elkeltek, holott a legdrágábbért 3000 eurót kellett fizetni.

Hozzászólások