szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Médiabloggerünk ezen a héten az online hírek olvasottságának lecsengéséről, tapogatózó online médiáról, s az egyetlen fogalom mentén kettéosztott újságíró társadalomról elmélkedik.

Időtálló hírek

Nagyon röviden: A korábbi vélekedésekkel ellentétben az interneten publikált cikkek olvasottsága nem lineárisan, hanem a hatványgörbe szerint csökken. Az érdeklődés - gyakorlatilag a cikk tartalmától függetlenül - 36 óra alatt lecseng.
http://mediablog.hvg.hu/20067111.aspx

"Long tail", mint üzleti modell

Kíváncsi vagyok, mikor érik meg a hazai helyzet egy a blogszolgáltatóktól független „fordított  médiavállalkozás” megjelenésére, olyanra, amelyik képes a sok apró tartalomszolgáltatókra alapozva pénz termelni. (Vagy még túl korán lenne ehhez?)
http://mediablog.hvg.hu/2006711.aspx

Blogolj és kaszálj!

Kettészakadni látszik a (nemzetközi) blogoszféra. Az egyik (szerintem kisebbik) fele lelkesedik az előre megfontolt pénzszerzési céllal elkövetett blogolásért, a másik fele szerint viszont éppen az első csoport lelkesedésének tárgya okozza a blogok halálát.
http://mediablog.hvg.hu/20067101.aspx

Tatarozások

A három példa is jól mutatja, hogy az online médiában továbbra sem alakultak még ki a vezető trendek. Nem segít az előrelépésben, hogy bátor kísérletezés helyett a legtöbben a jól bevált sémákba erősen kapaszkodva óvatosan tapogatódznak csak maguk körül.
http://mediablog.hvg.hu/2006771.aspx

Hálózatos újságírás

Jarvis most beismeri, hogy a „citizen journalism” kifejezés mindig is bénán hangzott, volt valami pejoratív, lesajnálós benne,  ráadásul feleslegesen kettéosztotta az újságíró társadalmat is. (Na, az nálunk e nélkül is sikerült.)
http://mediablog.hvg.hu/200677.aspx

Salgó Andrea (hvg.hu) Vállalkozás

Megéri a pénzét az online hirdetés?

Mitől függ az online eszközök hatékonysága, s mikor melyiket célszerű használni? Megéri interneten hirdetni? A Háló ezekre a kérdésekre kereste a választ.

hvg.hu Média

Nácik az iWiw-en és a web-ergonómia pápája

Ezen a héten a BBC szerkesztői blogjaiból, webalapú videó-oldalakról, a legnagyobb magyar közösségi szájtról és a Wall Street Journalból szemezget a hvg.hu médiabloggere.

hvg.hu Média

Webdemagógia 2.0

Mely témák foglalkoztatták médiabloggerunket a múlt héten? Válogatás.

Nézze meg, hogy öleli egymást két kritikusan veszélyeztetett bálna

Nézze meg, hogy öleli egymást két kritikusan veszélyeztetett bálna

Átírták a tankerületek egyes iskolák tankönyvrendeléseit

Átírták a tankerületek egyes iskolák tankönyvrendeléseit

Kásler: A diákok 90 százaléka megjelent a hétfői tanítási napon

Kásler: A diákok 90 százaléka megjelent a hétfői tanítási napon