szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ezen a héten a BBC szerkesztői blogjaiból, webalapú videó-oldalakról, a legnagyobb magyar közösségi szájtról és a Wall Street Journalból szemezget a hvg.hu médiabloggere.

Szerkesztői blogok a BBC-n

Ha az újságírói munkára bárki alkalmas, nyilván így van ez a blogolással is. A gyakorlat azonban éppen az ellenkezőjét bizonyítja. A napokban szerkesztői blogot   indított a BBC News. Ennek eddigi terméséből az derül ki, hogy a blogoláshoz nem elegendő a szakmai perfekció.

http://mediablog.hvg.hu/20066281.aspx


Screens

Bevallom, én is azok közé tartozom, akiknek a mozgókép a mozit jelenti. A web video, viral video, user-driven video, custom interactive video, web-based VOD, diavlogs, vcasts, vlogs, video podcasts, mobisodes, webisodes (és még sorolhatnám) nem tud igazán izgalomba hozni. Csak csodálni tudom azokat, akiket viszont igen, mégpedig annyira, hogy arról képesek érdekesen, színvonalasan írni is.

http://mediablog.hvg.hu/2006628.aspx


Nácik az iWiWen

Be kell látnom, hajlamosak vagyunk idealizálni a közösségi médiát, a közösségi hálózatokat. A gyakorlatban azonban kiderül, hogy ezek nem csak a kollektív intelligencia  érvényesülésére, hanem  súlyos manipulációkra és a legmocskosabb náci propagandára is alkalmasak.

http://mediablog.hvg.hu/2006627.aspx


Jakob Nielsen a blogokról

A Wall Street Journal június 20-i számában Jakob Nielsen, a web-ergonómia (usability) pápája válaszol a lap újságírójának kérdéseire.

http://mediablog.hvg.hu/20066221.aspx

hvg.hu Média

Médiablog: heti összefoglaló

Hosszú farok, a jövő olvasótábora, blogokból alternatív médium, nemlétező lapok - válogatás Médiabloggerünk múlt heti írásaiból.

Média

Médiablog: heti összefoglaló

Gyurcsány, a blogger. Még egyszer az emailekről. ORTT. Blogok versenye - ajánló médiabloggerünk egyheti terméséből.

MTI/hvg.hu Itthon

Nemzetbiztonsági kockázatot jelent az iWiW?

Nemzetbiztonsági kockázatokat jelenthet az iWiW internetes kapcsolatépítő portál -hívja fel az állami vezetők figyelmét egy, a Nemzetbiztonsági Hivatalból származó levél. Az adatvédelmi biztos szerint nem kifogásolható az előzetes figyelmeztetés.

hvg.hu Gazdaság

Mi történt a héten a Médiablogon?

November eleje óta a hvg.hu alatt fut az új médiával, digitális kultúrával, online kommunikációval foglalkozó E-média blog utódja, a Médiablog. Felfújt számok az internetezésről, a blogok üzleti hasznosítása Magyarországon, lufi-e az internetes biznisz? - többek között e témákkal foglalkozott bloggerünk az elmúlt héten.

hvg.hu Internet

Médiablog a hvg.hu-n

A Golden Blog verseny és a Blogz szerkesztőségi blog indítása után a hvg.hu újabb lépéssel bizonyítja, hogy nem csak alkalmi kirándulást tervez a blogok világába.

hvg.hu Média

Médiablog, a héten

Breaking news az interneten, Gyurcsány a Blogteren, elfogult rádiózás - többek között e témákat boncolgatta médiabloggerünk a múlt héten.

Salgó Andrea (hvg.hu) Vállalkozás

Nem az ár döntött az iWiW-nél?

Meglepetésszerűen jelentették be az iWiW közösségi portál eladását az Origo-t is tulajdonló T-Online-nak. A Sanoma érdeklődött, az Index versenyben volt, ráadásul nem is az ár döntött. A hvg.hu úgy tudja, hogy a T-Online, amely már régóta stratégiai partnere volt az iWiW Kft.-nek, minden követ megmozgatott a 100 százalékos tulajdonrész megszerzéséért. A vételár kifizetése folyamatban van, ahogy a wiw.hu (iwiw elődje) domain nevének megszerzése is.

Több nézőt mondott be a meccsre Seszták Miklós focicsapata, mint amennyien beférnek a stadionba

Több nézőt mondott be a meccsre Seszták Miklós focicsapata, mint amennyien beférnek a stadionba

Koronavírus-tortát kapott Varga Mihály

Koronavírus-tortát kapott Varga Mihály

Megépülhet a harmadik terminál is a ferihegyi repülőtéren

Megépülhet a harmadik terminál is a ferihegyi repülőtéren