szerző:
travelline.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Közel két hétre dagadt az idei ünnepi szezon, így sokan vannak, akik az ezzel...

Kis téli pihenő

Közel két hétre dagadt az idei ünnepi szezon, így sokan vannak, akik az ezzel járó stresszt kihagyva, egyszerűen elutaznak, hogy tengerben, wellness-fürdőben, hegytetőn, vagy pozitív hangulattól teli nagyváros főterén kellemesen meg-megborzongva, egész éves fáradalmaik jutalmaként valóban kipihenjék magukat, és önfeledten ünnepeljék a karácsonyt, szilvesztert. 

Persze, igazán az járt jól, aki már jó előre lefoglalta fapados repülőjegyét és szállását, hiszen aki ilyenkor kap észbe, már csak a maradékból válogathat, és nem feltétlen a legjobb áron.

Karácsony és szilveszter
Noha az adventi utat választók lassan hazatérnek, még mindig adott a lehetőség, hogy a karácsonyt és az év utolsó napját külföldön töltsük: néhány tízezertől a milliós luxusútig rengeteg ajánlat szól az év végére. Ha mindezt olcsón szeretnénk, alaposan körül kell néznünk, mert bár szoros az idő, talán még akadnak az utazási irodáknak rejtett tartalékai. 

Mi azért tettünk egy próbát, és bár nem volt könnyű, azért sikerült rábukkanni egy kétnapos toszkánai utazásra sem, reggelivel 18.400 forintért fejenként, akár holnaptól, egyénileg megoldott utazással. Ha türelmesen kutatunk a neten (elsősorban az utazas.lap.hu vonalán érdemes elindulni), találhatunk még most is kivételes ajánlatokat. 

Szilveszter Londonban
©

Melegben vagy hidegben
Az utazás árát az is befolyásolja, hogy milyen klímát választunk az év végére. Az olcsóbb utak közeli országok pangó tengerparti szállását fedezik, ahol a nyári szezonnak már a hírét sem hallani, 40 ezertől viszont már az Afrikai kontinens északi részén is pihenhetünk, félpanzióval, repülőjeggyel, elviselhető meleggel, kevés turistával. 

Hasonló árfekvéstől indulnak a sí utak is, ám az osztrákok már több helyen is kitették a megtelt táblát, így Szlovénia, vagy akár Svájc is jó célpont lehet, persze ha teljes ellátású, szervezett kiutazású csomagot választunk, mélyebben kell a zsebünkbe nyúlunk. Ha valódi forróságra vágyunk, minimum Ázsiáig érdemes elrepülni, ilyenkor is népszerű célpont India, Thaiföld, Vietnám, Bankok, Maldiv-szigetek, Bali, Phuket, vagy éppen Dubai, esetleg Dominika, emellett Ausztráliában is tombol a nyár. Minimum 200 ezertől indulnak az árak, de átlagosan 400-500 ezret kóstál fejenként egy ilyen kiruccanás. 

Egy kis hazai ünneplés
Belföldi karácsonyi-szilveszteri kínálatból is akad bőven, a legtöbb szállodának van ünnepi csomagja, emellett Európa nagyvárosaiban is el lehet tölteni kellemesen az év végét. A legtöbb utazási iroda szervez szilveszteri utat többek között Párizsba, Rómába, Londonba, valamint amerikai metropoliszokba. 

Luxusüdülést is találhatunk milliós áron Kubába, vagy a Karib térségbe. Bőven válogathatunk a hazai wellness kínálatokból, vagy a last minute utak közül is kifoghatunk jobbakat, de találhatunk hajóutakat is, ahol a kapitánnyal koccintva köszönthetjük az újévet valamelyik nagyobb nyílt víz partjának közelében. Emellett akad még néhány bevásárló vagy koncerttúra is a szomszédos országokba. 

Mindenesetre, aki végül lemarad, ne adja fel, már most érdemes nekiállni a karneváli utazás szervezésének, valamint a jövő évi nyarat is idejében el kell kezdeni megtervezni.

-p-

Állj mellénk!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig
45 millió forinttal segítették munkánkat.
Ha neked is fontos a minőségi újságírás, csatlakozz!
Verebes István írja Koós János búcsúztatási beszédét

Verebes István írja Koós János búcsúztatási beszédét

Androidos? Használja ezt a böngészőt, és a letiltott oldalakat is megnézheti

Androidos? Használja ezt a böngészőt, és a letiltott oldalakat is megnézheti

Munkatelepre küldött a bíróság egy csecsenföldi jogvédőt

Munkatelepre küldött a bíróság egy csecsenföldi jogvédőt

Ha Windows van a gépén, jobban jár, ha feltelepíti rá ezt a védő bővítményt

Ha Windows van a gépén, jobban jár, ha feltelepíti rá ezt a védő bővítményt

Mészárlás Új-Zélandon: kiterítette kártyáit a Facebook, az új-zélandi miniszterelnök keményen beszólt nekik

Mészárlás Új-Zélandon: kiterítette kártyáit a Facebook, az új-zélandi miniszterelnök keményen beszólt nekik

Bors: Vajna Tímeának költöznie kell

Bors: Vajna Tímeának költöznie kell